Haberler

Tunceli AK Parti Milletvekili'nden Tunceli'ye Hes Müjdesi

Ak Parti Milletvekili'nden Tunceli'ye HES müjdesiAK Parti Genel Merkezi tarafından Tunceli'ye fahri milletvekili olarak atanan İstanbul Milletvekili Azmi Ekince, Munzur Vadisi'nde yapımı planlanan 6 HES projesinin 5 tanesinin iptal ettirildiğini, kalan 1 HES projesinin iptali için de yoğun...

Ak Parti Milletvekili'nden Tunceli'ye HES müjdesi

Ak Parti Genel Merkezi tarafından Tunceli'ye fahri milletvekili olarak atanan İstanbul Milletvekili Azmi Ekince, Munzur Vadisi'nde yapımı planlanan 6 HES projesinin 5 tanesinin iptal ettirildiğini, kalan 1 HES projesinin iptali için de yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Referandum çalışmaları kapsamında Tunceli'ye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci öğlen yemeğinde gazeteciler ile biraraya gelerek sohbet etti. Yeni anayasa hakkında bilgi veren Azmi Ekince, yemek sonrası gündeme ilişkin basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tunceli'nin fahri milletvekili olarak uzun süredir kente gelerek Tunceli halkını tanıma fırsatı bulduğunu ve Tunceli için çabaladığını belirten Ekinci, "1 Kasım seçimlerinden kısa bir süre sonra partim tarafından Tunceli fahri milletvekili olarak atandım. O günden bugüne Tunceli'ye gelip gitme fırsatım oldu ve Tunceli'ye fahri milletvekili olarak atanmamdan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Burayı görmek, asi Munzur suyu gibi insanı da asi olan bir şehrimizi bilmek, tanımak ve oranın sorunlarıyla ilgilenmek benim için bir şeref. Bu süre içerisinde devletin bir takım kurumlarıyla Tunceli'ye yönelik çalışmalar, hizmetler yapmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki 1.5 senedir fark edilir bir derecede Tunceli'ye yansıyordur mutlaka. İnşallah bundan sonraki süreçte de biz elimizden geleni yapacağız" dedi.

"SİSTEM MURAT 124 GİBİDİR, BUNUNLA YOLA ÇIKARSANIZ KAZA YAPARSINIZ"

16 Nisan Anayasa referandumuna da değinen Ekinci, mevcut sistemi Murat 124 marka otomobillere benzeterek, bu aracın şimdiki otobanlara çıkması halinde ya kaza yapacağını, yada yoldan gidenlere kaza yaptıracağını söyledi. Referandumun bugüne kadar yapılan bütün seçimlerin toplamından daha önemli olduğunu savunan Ekinci şöyle konuştu:

"Bugün buraya gelişimin sebebi de, yaklaşan 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu meselesidir. Bu Türkiye için çok önemli bir tarih ve bugüne kadarki bütün seçimlerin toplamından daha önemli bir seçim olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu seçimin, bu referandumun, Türkiye'nin içeride ve dışarıda bütün vesayetlerden kurtulmasının, kendisinin sisteminde var olan vesayetlerin ortadan kalkması ve bundan sonra milli birlik ve kardeşliği merkeze alan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan, bölge ayrımı yapmadan, birlik ve beraberliği merkeze alan bir sistem gelecek ve o sistemle bundan sonra demokratik kültür geliştirilecektir. Şu ana kadarki mevcut sistem Türkiye'de kardeşi kardeşe düşman eden, Alevi'yi Sünni'ye, Sünni'yi Alevi'ye düşman eden, Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e düşman eden bir sistem olduğunu düşünüyorum. 90 yıldır bu sistemle biz bir yerlere kadar gelmeye çalıştık ama bundan sonra artık Türkiye yoluna büyük gelişmiş ülkeler ile aynı kulvarda yarışamaz bu sistemle. Bir zamanlar Hacı Murat 124 araçlar vardı. O araçlar o zamanın mercedesiydi ama şuan bizim yaptığımız otobanlarda o araçlarla trafiğe çıkarsanız, ya kaza yaparsınız, yahut birilerine kaza yaptırırsınız. Şu andaki sistem de aynen Murat 124 gibi bir sistem. 82 model geri kalmış bir model, bir sistem. Dolayısıyla Türkiye artık bu sistemle yoluna devam edemeyecek ve 16 Nisan'da da bütün milletimiz Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni demeden 7 bölge Allah'ın izniyle yüksek bir oranla en az yüzde 60 diyoruz bir oranla 'evet' olarak çıkacak."

"KÜRTLER VE IRAK BAYRAK KONUSUNDA TARTIŞIYOR"

Bir gazetecinin, "Kuzey Irak'ın Kerkük kentine, Kürt yönetimi bayrağının asılmasını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusunu AK Partili Ekinci, "İçişleri Bakanlığımız'ın yaptığı açıklamaları mahiyetinde meseleye yaklaşılıyor ve Kerkük'te şu anda zaten Irak hükümetiyle, Kuzey Kürdistan Bölgesel Hükümeti arasında bu konuda sürekli tartışmalar var. DEAŞ'ın oraya girmesinden dolayı, orada henüz bir karara varılmış değil. Ama yakın bir zamanda oranın herkesin kabul ettiği bir çözüme kavuşacağına inanıyoruz ve dolayısıyla tartışmalar ortadan kalkacak inşallah" şeklinde yanıtladı.

"BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN İÇİN REFERANDUM ERKEN"

Kuzey Irakta Mesut Barzani'nin "Bağımsız Kürdistan" için referanduma gidecekleri yönündeki açıklamasıyla ilgili başka bir soruya Ekinci, "Referandum zamanının biraz erken olduğunu düşünüyoruz. Biraz zamanın geçmesi gerekir. Konjüktürün biraz daha müsait hale gelmesi gerekir. En azından orada terör unsuru olan DEAŞ'ın temizlenmesi gerekir. Ondan sonra sağlıklı bir ortamda referanduma gidilebilinir. Şu an erkendir" diyerek yanıtladı.

"5 HES PROJESİNİ İPTAL ETTİRDİK"

Munzur Vadisi'nde yapılacak HES ve barajlarla ilgili girişim ve görüşmelerinin olup olmadığı yönündeki bir başka soruya Ekinci şöyle cevapladı:

"Munzur suyu üzerinde yapılacak barajlara ilişkin vatandaşlardan şikayetler duymuştum. Bizzat vatandaşlarımız bu konuda huzursuz olduklarını beyan etmişlerdi. Bende onun üzerine il başkanımızla beraber Ankara'ya, Orman Bakanlığına gittik ve konuyu özellikle inceledik. Orada gördüğüm, daha önceden alınmış 6 tane baraj kararı vardı. Bu barajların ne zaman yapılacağıyla ilgili her hangi bir takvim yoktu. Ama bizim oradaki görüşmelerimiz sonucu bu 6 barajın 5 tanesinin iptal edilmesi sonucuna geldik. Bundan sonra her halde o zaten küçük mahiyeti olan barajlardı. Türkiye'nin elektrik enerji eksikliğine çok fazla katkısı olacak barajlar değildi. Dolayısıyla 5 tanesi gündemden çıkarıldı. Bir tanesi ise Konaktepe Barajı, her halde 1987'de gündeme alınan ve Tunceli'ye bir katma değer katacak anlamında planlamaya konulan bir baraj. O barajla ilgili işlemler yapılmış, ihaleler verilmiş ve sonuçlanmış. Son noktaya gelmiş olduğu için geriye dönük bir iptal durumu söz konusu olamadı. Keşke olabilseydi. Keşke ihalesi, vesairesi yapılmadan devreye girebilseydik. Ama bu artık kararı alınmış, ihalesi yapılmış ve geri dönüşü olmayan 87'den beri gündemde olan bir baraj olduğu için şu anda o herhalde yapılacak ama diğerleri yapılmayacak inşallah."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Munzur Vadisi AK Parti Tunceli HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title