Haberler

Tuncel: Cizre'de Çözüm Süreci Provoke Ediliyor

Güncelleme:

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Meclis Toplantısı'na katılan eş sözcü ve aynı zamanda HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Cizre'de yaşanan olayların değerlendirmesini yaparak, çözüm sürecinin provoke edilmek istendiğini ileri sürdü.

"ÇÖZÜM SÜRECİ PROVOKE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, aynı zamanda eş sözcüsü oldukları HDK Genel Meclis Toplantısına katıldılar. Toplantı, eş sözcüler Tuncel ve Kürkçü'nün yanı sıra HDK üyelerinin katılımıyla Beyoğlu'ndaki Divriği Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sebahat Tuncel, Cizre'de son dönemde yaşanan olayları değerlendirdi. Cizre'de son bir ayda 7 insanın katledildiğini belirten Tuncel, çözüm sürecinin provoke edilmek istendiğini ileri sürdü.

"BİZİM AÇIMIZDAN BİR SAVAŞ GEREKÇESİYDİ"

Sebahat Tuncel, "Cizre herhangi bir yer değil. Cizre, özgürlük mücadelesinin, serhildanların (başkaldırış) olduğu inkar, imha ve asimilasyon politikalarına 'hayır' denildiği, üstelik kadın özgürlüğü şahsında yapıldığı bir yer. Bu nedenle Cizre herhangi bir yer olarak seçilmiyor. Bugün barış süreci ya da çözüm süreci tam da Cizre'de provoke edilmek isteniyor. Bu özgürlük mücadelesinin en temel temsilcilerinden birisi de Sakine Cansız'dı. İmralı'daki bu son görüşmemizde Öcalan, heyetimize 'Sakine Cansız'ın katledilmesi, Birinci Dünya Savaşını başlatan veliahtın ölümünden daha ağır bir sorundur. Yani bizim açımızdan bir savaş gerekçesiydi. Ancak biz, buna rağmen, halkların kardeşliğini, Ortadoğu halklarının geleceğini, barıştan yana gördüğümüz için bu şekilde tavır aldık. Sakine Cansız'ı katledenler, bu süreci sabote etmek, bozmak isteyen güçlerdi. Bugün Cizre'de 12 yaşında çocuklarımızı katledenler de aynı zihniyetin ürünüdürler" dedi.

"HRANT DİNK'İN KATLİAMINDAN SORUMLU OLAN KİŞİ SEN ALIP GÖTÜRDÜN CİZRE'YE..."

"Cizre halkı, AKP hükümetinin bu iki yüzlü politikalarına birebir tanıktır" diyen Tuncel, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Orada bir oyun tezgahlandığının, halka karşı bir katliam girişimi yapıldığının duyulması gerektiğini, bu konuda uyanık olunması gerektiğinin altını çiziyor. AKP hükümeti 'provokasyon' diyor. Yalçın Akdoğan yine çıkıp 'provokasyon' diyor. O zaman biz de buradan söylüyoruz eğer provokasyon ise bunu kim yapıyor? Bunu açığa çıkarmak sizin sorumluluğunuzdur. Cizre'deki olayların mutlaka açığa çıkarılması gerekir. Dün heyetimizin yaptığı görüşmede (HDP heyeti ve Yalçın Akdoğan ile yapılan görüşme) araştırma komisyonunun kurulacağı ve bir heyetin gideceği söylendi. Bir an önce bu işin hızlandırılması gerekiyor. Çünkü başından beri yanlış bilgilendirdiler. Hüda-Par ile YDG-H arasında bir kavga, çatışma varmış gibi yansıtıldı. Böyle bir şey yok. Orada devletin, devlet içerinsindeki bir birimin ancak biz bunu bilemiyoruz. Durmadan 'paralel' deniyor. Paralel ise senin denetiminde, sen gönderiyorsun. Şimdi hangi paralel gönderdi? Hrant Dink'in katliamından sorumlu olan kişiyi sen alıp götürdün Cizre'ye. Şimdi, 'paralel' sana 'zorla gönder' mi dedi. Şimdi bu kişi hakkında yakalama kararı çıkmış. Bu bir devlet politikası ve açığa çıkarmak sizin göreviniz ve sorumluluğunuz. Cizre'de yaşananların herhangi bir olay olmadığını çözüm sürecini ilgilendireceğini altını çizmek istiyorum."

"HDK, KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA AZIMSANMAYACAK BİR MESAFE KAT ETTİ"

Ertuğrul Kürkçü ise konuşmasında HDK'nın kurulduğu günden bu yana azımsanmayacak bir mesafe kat ettiğini belirterek, "Kaynağını bizim ortaklımızdan alan güçlü bir politik partiyi her geçen gün desteğini çoğaltarak, Türkiye'nin geleceğinin umutla karşılanabilmesi için başlıca politik imkan olarak değerlendirilen HDP'yi meydana getirdik. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin imparatorluk hayallerini Haziran ayında sandıklara gömeceksek bizim siyasi güçler arasındaki pazarlıklara değil, toplumsal güçler arasındaki mücadele ortaklıklarına ihtiyacımız var" diye konuştu. -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Kürkçü Sakine Cansız Cizre Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (110)

IYImobilWeb@haberler.com:

Suratinda meymenet yok kadinin kalbi de oyledir gorenin uc gun isi rast gidmez

55
16
yanıtYanıtla
cehennemlik görmek istiyormusunuz..?:

BU PKK, LILAR VATAN HAiNiDiRLER, , ayrica dinsizdirler, , imansizdirlar, katildirler, , yobazdirlar, , bunlarda ne ararsaniz bulursunuz, , canlari cehenneme, ,

42
22
yanıtYanıtla
cCcTUĞRULHAN YAVUZcCcmobilWeb@haberler.com:

Vatan haini sizin gibiler yüzünden türkiyem karışıyor sizler asılmamış düzelmez bu düzen cCc

40
13
yanıtYanıtla
bajr 65mobilWeb@haberler.com:

Şu yorumlara bakıyorumda insanlıktan iğne ucu kadar pay almamış faşistler bunlar

28
19
yanıtYanıtla
MehmetmobilWeb@haberler.com:

içini güzelliği yüzüne vurmuş :

34
11
yanıtYanıtla
ASİL_KÜRT:

KAPA ÇENENİ SEBAHAT HANIM! ARTIK KÜRTLERİ UYUTMAYIN BU SÜREÇ SAÇMALIĞIYLA. Devê xwe bigire Sebahat xan! Bese evqas bese

31
10
yanıtYanıtla
serpil:

tamam artık bu kadının yüzünü ğördüm ya bugun bütün işlerim artık ters gider

22
19
yanıtYanıtla
doğrumobilWeb@haberler.com:

Pkk sempatizanları hiç alışık değiller bu tarz görüntü ve eylemlere .taşlama,öldürme,dayak tarzları değil efendim tabi provoke bunlar .hahahaha komiksiniz vesselam.

28
12
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Bi sacini tara, biyiklarini falan al.

34
6
yanıtYanıtla
haliltas:

su nu su yayina koymayin butun ekranlar hep kirleniyor

29
10
yanıtYanıtla
Tüm 110 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title