Haberler

Tuncay Şanlı Biyografisi

Tuncay Şanlı
Doğum YeriSakarya / Türkiye
Doğum Tarihi16.1.1982

Tuncay Şanlı Kimdir ?

Tuncay Şanlı dogum tarihi ; 16 Ocak 1982, Sakarya Forvet mevkiinde forma giyen Türk futbolcudur.

İlk olarak futbol hayatına Sakarya'daki Sakaryatekspor kulübünde başlayıp Sakaryaspor'a transfer olmuştur. Orta saha veya forvet mevkiinde başlamıştır.

2002-2003 sezonunda Sakaryaspor’dan Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Fenerbahçe’deki ilk resmi maçı, 11 Eylül 2002'de Gaziantepspor - Fenerbahçe maçıdır.

Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Milli futbolcu Tuncay Şanlı İngiltere’nin Middlesbrough takımıyla anlaştı ve 4 yıllık sözleşmeye imza attı.Fakat takımının küme düşmesi nedeniyle Liverpool'a gideceği söylenmektedir.

19 Kasım 2002 tarihinde İtalya Ümit Milli Futbol Takımı ile deplasmanda oynanan ve 8-0 kazanılan maçta 2 gol atıp, hemen bir gün sonra 20 Kasım 2002'de yine deplasmanda İtalya ile yapılan maçta A Milli Takım formasını, Teknik Direktör Şenol Güneş'in isteğiyle son üç dakikada giyerek ilk A milli maçını oynamış ve bir gün arayla önce Ümit Milli sonra A Milli takımı forması giyen ikinci futbolcu olmuştur.

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupalarında en çok gol atan futbolcusudur (12 Gol).Değeri : 13.000.000 €

Millî takım kariyeri
2 kez Türkiye U-17 millî takım formasını giymiştir.

11 kez Türkiye U-18 millî takım formasını giyen Şanlı, bu maçlarda 6 gol atmayı başarmıştır.

6 kez Türkiye U-20 millî takım formasını giymiş toplam 3 gol kaydetmiştir.

14 kez Türkiye U-21 ümit millî olmuş, 9 kez de rakip fileleri havalandırmıştır.

19 Kasım 2002 tarihinde İtalya Ümit Millî Futbol Takımı ile deplasmanda oynanan ve 3-0 kazanılan maçta 2 gol atıp, hemen bir gün sonra 20 Kasım 2002'de yine deplasmanda İtalya ile yapılan maçta A Millî Takım formasını, Teknik Direktör Şenol Güneş'in isteğiyle son üç dakikada giyerek ilk A millî maçını oynamış ve bir gün arayla önce Ümit Millî sonra A Millî takımı forması giyen ikinci futbolcu olmuştur.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanan ve Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 2-0'dan 3-2 yendiği karşılaşmanın 90. dakikasında Jan Koller'e yaptığı hareketten dolayı kırmızı kart gören Volkan Demirel'in yerine kaleye, 3 oyuncu değişiklik hakkının dolmuş olması üzerine, geçen Tuncay, takımın maçı kazanmasına katkı sağladı.[8] Aynı karşılaşmanın sonunda dönemin Teknik Direktörü Fatih Terim basın mensuplarına ''Tuncay'ı nereye koysam oynuyor. Bir tek kalede oynayamaz diyordum, onu da yaptı.'' demiştir.

title