Haberler

    Tuncay Şanlı: "Eğer Teklif Gelirse..."

    Sezonu Hindistan Süper Ligi'nde tamamlayan Tuncay Şanlı basın mensuplarına merak edilen birçok konuda açıklamalarda bulundu.

    Hindistan Süper Ligi'nde mücadele eden Pune City ekibinde sezonu tamamlayan deneyimli futbolcu Tuncay Şanlı, bu ülkede futbola yönelik gelişmelere dikkati çekti.

    Kariyerinde Sakaryaspor, Fenerbahçe, Middlesbrough, Stoke City (İngiltere), Wolfsburg (Almanya), Bolton Wanderers (İngiltere), Bursaspor, Umm Salal ( Katar ) ve Pune City (Hindistan) formaları giyen Tuncay Şanlı'nın açıklamaları şöyle...

    Futbola yatırım yapmaya son dönemde başlayan Hindistan'ın bu alanda giderek yükseleceğine inandığını aktaran Tuncay, "İmkanları var. Futbol anlayışı ve kültürü yavaş yavaş geliştiği için, zamanla dünya futbolunda yerlerini alacaklardı. Sanıyorum Hindistan, 5 yıl içinde futbola damgasını vurabilir. Maddi açıdan çok iyi durumdalar" dedi.

    Toplam 8 takımlı Hindistan Süper Lig'de Pune City'nin normal sezonu 7. durumda tamamladığını anlatan Tuncay, yurt dışında İngiltere, Almanya ve Katar'da forma giydikten sonra Hindistan'a transferinin sürpriz bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, şunları söyledi:

    "İngiltere ligi benim için çok farklıydı. Hep oynamak ve o atmosferde bulunmak istediğim bir yerdi. Orada bulunmaktan hem futbol hem de yaşam anlamında çok büyük keyif aldım. Almanya yine öyleydi. İstediğim gibi bir süreç gitmedi orada. Katar farklı bir tecrübe oldu benim için. Tanıdığım oyuncular vardı ve zaten hoca tanıdıktı. Orada iyi bir sezon geçirdim. Saha içinde ve dışında çok fazla katkım oldu diyebilirim. Hindistan ise benim için bir sürpriz oldu. Katar'a giderken, Hindistan'dan da teklif vardı ama ben o dönem biraz da bu teklife gülmüştüm. Çünkü orası kriketle ön planda olan bir ülke. Sonra yine bir teklif olunca değerlendirdim."

    "Takımımda Mutu ve Zokora da vardı"

    Hindistan tecrübesiyle ilgili olarak, "Farklı insanlar, farklı bir kültür. Benim için çok keyifliydi" değerlendirmesinde bulunan Tuncay, "Değişiklikleri ve heyecanı seviyorum. Bu açıdan benim için keyifli oldu. Orada yaşam anlamında en üst seviyeyi de en alt seviyeyi de görebilirsiniz. Ben gitmeden önce, Nicolas Anelka, Elano, Roberto Carlos, Zico gibi isimler orada çalışmıştı. Takımımda ise Didier Zokora ve Adrian Mutu vardı. Baktığınızda birçok önemli isim gitmiş. Demek ki onlar da değişiklik seviyorlar" diye konuştu.

    Tuncay, Pune City takımıyla sözleşmesinin sona erdiğini vurgulayarak, "Şu an orada lig bitti ve benim sözleşmem de bitti. Ağustos ayının sonlarına doğru sezon başı kampları başlıyor. Lig ise eylül ayının ilk günlerinde başlayıp, eğer final etabına kalmazsanız aralık ayı başında sona eriyor. Sezon ise 21 Aralık tarihinde tamamen sona erdi. Oyuncular da daha sonra farkı takımlarla anlaşabiliyorlar" şeklinde konuştu.

    "Gol attığımızda rakip takım seyircisi de seviniyor"

    Hindistan'da futbola olan ilginin de yüksek olduğunu aktaran tecrübeli oyuncu, "Statların hepsi dolu diyebilirim. Kriket ön planda ancak son 2 yıldır yatırımlar futbola kaymaya başladı. Seyirciler de her maça geliyorlar. Bazı maçlarda 40 bir seyirci bulabiliyorsunuz. İlgi fazlasıyla var. Hindistan'da futbola bir eğlence olarak bakılıyor ve gol attığınızda rakip takımın seyircisi de sevinebiliyor. Hindistan film sektörü Bollywood'un yıldızları da maçlara ilgi gösteriyor. Keyifli geçiyor" ifadelerini kullandı.

    Tuncay, tüm takımın aynı otelde yaşadığını aktarırken, "Evli olanlar aileleriyle birlikte olmak üzere, herkes orada kalıyordu. Bir kamp süreci gibi. Sezon boyunca orada kalıyorsunuz. Zaten 2 maç evinizde oynadığınızda, 5 gün veya 1 hafta deplasmana gidiyorsunuz. O yüzden de ev tutmak biraz tuhaf olur. Ama uzun süre bu durumda kaldığınızda da sıkılabilirsiniz" şeklinde görüş belirtti.

    "Hayatınızda bir defa Hindistan'ı görmelisiniz"

    Tuncay Şanlı, "Hayatınızda en az bir defa Hindistan'ı görmelisiniz" derken, orada yaşadığı ilginç durumları aktardı.

    Tarihi yerleriyle ve çok farklı kültürüyle bu ülkenin ziyaret edilmesi gereken önemli bir yer olduğunu dile getiren Tuncay, şöyle devam etti:

    "İki kez festivallerine katıldım. İlk gittiğim gün fil festivaliydi ve kulüp başkanının evini ziyaret etmiştim. Yine bir başka festivalde ise takım halinde geleneksel kıyafetler giymiştik. Havai fişek gösterileri yapılıyordu. Çok fazla tanrıları var ve her an farklı bir şeyle karşılaşabiliyorsunuz. İneklere karşı ayrı bir saygıları var ve bunu sokaklarda görebiliyorsunuz. Fil festivali nedeniyle verilen davette, kulüp başkanının evindeki bir filin üzerinde kilolarca altın vardı. Geleneklerine göre de festival bittikten sonra altınları bir göle atıyorlardı. Çok farklı bir kültürleri ve yaşayış tarzları var. Ancak fakir halkı gördüğünüzde de üzülüyorsunuz."

    "Yollarda kural yok"

    Hindistan trafiğinin kendisini tedirgin ettiğini anlatan Tuncay, "En ilginç şey trafikti. Araba kullandığınızda ilk anda korkabilirsiniz. Çünkü çok hızlı araba kullanıyorlar ama çok da iyi şoförler. Yollarda kural yok. Çok kalabalık bir ülke. En zorlandığım nokta buydu. Arabaya bindiğimde korkuyordum. Nereden ne zaman araba geçeceği belli olmuyor" değerlendirmesinde bulundu.

    Sezonun tamamlanmasının ardından bir süre dinlenmeyi tercih ettiğini aktaran Tuncay, Hindistan'dan teklif gelmesi durumunda yine gidebileceğini sözlerine ekledi.

    Kaynak: AA

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Tuncay Şanlı Sakaryaspor Katar Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title