Haberler

Tunca ve Meriç Nehirlerinin Debisi Düşmeye Başladı

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Tunca ve Meriç nehirlerinin debisine ilişkin, "Su seviyesi düşmeye başladığı için ciddi bir tehdit, ciddi bir taşkın beklemiyoruz" dedi.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Tunca ve Meriç nehirlerinin debisine ilişkin, "Su seviyesi düşmeye başladığı için ciddi bir tehdit, ciddi bir taşkın beklemiyoruz" dedi.

Tanç, Edirne Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında, Tunca, Arda ve Meriç nehirlerindeki suların yükseldiğini anımsattı.

Nehirlerdeki debi artışı nedeniyle kentte zaman zaman sıkıntılar yaşandığını belirten Tanç, şunları kaydetti:

"Şu anda Kirişhane'de bin 311 metreküp saniye su var. Bin 300 metreküpü geçtiği andan itibaren ilimiz açısından sıkıntı olmaya başlıyor. Sevindirici olan şu, bu üç kaynakta da gece saat 02.00'den itibaren su seviyesi düşmeye başladı. AFAD ve DSİ ekipleri suyun debisini an be an izliyor. Şu an ciddi bir sıkıntı beklemiyoruz. Zırhlı birliklerimizle gerekli tedbirlerimizi aldık. Biliyorsunuz bu taşkınlarda en büyük sıkıntıyı Karaağaç Mahallemiz çekiyor. Bu durumda bir de yollarda meydana gelen tahribatlar en büyük sıkıntıyı oluşturuyor. Artık biz bu tür taşkınlarla baş etmeye, mücadele etmeye alışkınız."

Tanç, debinin en fazla bin 320, bin 330 olabileceğini ifade ederek, "Bu seviye bizim açımızdan ciddi bir taşkın riski oluşturmuyor. Geçtiğimiz yıl 3 bin metreküp saniyeleri gördük. Karaağaç Mahallesi'nde ve ilimizde sıkıntılar yaşadık. Vatandaşların ihtiyaçlarını helikopterlerle karşıladık. Şu anda öyle bir sıkıntı yok. Durum taşma kapasitesinin hemen sınırında. Kaynaklarda su seviyesi düşmeye başladığı için ciddi bir tehdit, ciddi bir taşkın beklemiyoruz" diye konuştu.

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı ise Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin debisinin gece yarısından itibaren düşüşe geçtiğini söyledi.

Arda Nehri'nden aşırı miktarda su salınımı olmazsa debinin bin 350'yi geçmeyeceğini aktaran Sabancı, "Sarayiçi'ndeki tarihi köprüler trafiğe şu anda kapalı. Yunanistan'a geçişler devam ediyor. Bölgedeki debi yüksekliğinin nedeni yağmur. Arda Havzası'na iki günde 250 kilogram su düştü. Hatta dün Kapıkule yolu Bulgaristan tarafı oradaki derenin taşmasından dolayı kapandı. Bulgaristan'da çok büyük yağışlar oldu" şeklinde konuştu.

Seddelerin bakımlı olduğunu ve görevini yaptığını dile getiren Sabancı, kapalı köy yolu bulunmadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Beyazıt Tanç Meriç Tunca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title