Haberler

Tunca Nehrinde Kano Keyfi

Edirne'de Türk ve Bulgar sporcular, sınır ötesi işbirliği programı kapsamında bölgedeki spor turizmine dikkat çekmek için planladıkları 100 kilometrelik parkuru kanoyla 4 günde tamamladı.

Edirne'de Türk ve Bulgar sporcular, sınır ötesi işbirliği programı kapsamında bölgedeki spor turizmine dikkat çekmek için planladıkları 100 kilometrelik parkuru kanoyla 4 günde tamamladı. Edirne'ye gelen sporcular nehirde oldukça keyifli bir yolculuk yaptıklarını ifade ederek, nehrin spor turizmine açılması gerektiğini söyledi.

Edirne'de her yıl su taşkınlarıyla gündeme gelen Tunca Nehri'nde, Türk ve Bulgar sporcular Suakacağı Köyü'nden başlayıp Tunca Köprüsü'ne kadar parkuru 4 günde tamamlayarak kano keyfi yaptı. Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) ile Bulgaristan'ın Elhovo şehrinde faaliyet gösteren bir turizm şirketi, Bulgaristan sınırlarında doğup Türkiye sınırlarında Meriç Nehri ile birleşen ve sonra da Saros Körfezi'ne dökülen Tunca Nehri'nde kano keyfi yaptı. Türk ve Bulgar 30 sporcunun yer aldığı kano gezisinde sporcular, yaklaşık 100 kilometrelik parkuru 4 gün kürek çekerek tamamladı.

Edirne Doğa Sporları Kulübü Başkanı Bülent Bacıoğlu, sınır ötesi işbirliği projesi kapsamında bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bölgede bulunan Tunca ve diğer nehirlerin turizme kazandırılması amacıyla bu faaliyeti gerçekleştirdik. Türk ve Bulgar 30 sporcu etkinliğe katıldı. Sporcularımız 4 gün boyunca Tunca'nın keşfedilmemiş bölgelerinde turistik bir kano faaliyeti gerçekleştirdi" dedi.

Türkiye Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Projesi Koordinatörü Ümit Sönmez ise, programın ilk gününde 30 kilometrelik mesafe kat ettiklerini ifade ederek ikinci günde bir o kadar yol aldıklarını söyledi. Geceleri köylerde çadır kurarak konakladıklarını belirten Sönmez, "Pazar günü Türkiye'ye giriş yaptık, programın son gününde ise Yolüstü Köyü'nden Edirne'ye kadar kürek çektik. Yorucu ama çok keyifli bir gezinti oldu" diye konuştu.

Projenin Bulgar partneri Elhova İş Merkezi sorumlusu Yanna Mihaiolova da Bulgaristan'da kano sporunun 30 yıldır yapıldığını ve bunu Trakya'ya yaymak istediklerini söyledi. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Tunca Nehri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title