Haberler

Tunca Nehri'nin Debisinin Yükselmesi

Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi- Nehre yakın bazı köylerin yolları kapandı, evleri ve ahırları su bastı Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi nedeniyle nehir yatağına yakın bazı köylerin yolları kapandı, evleri ve ahırları su bastı.

Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi- Nehre yakın bazı köylerin yolları kapandı, evleri ve ahırları su bastı Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi nedeniyle nehir yatağına yakın bazı köylerin yolları kapandı, evleri ve ahırları su bastı.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bulgaristan'daki yağışlar nedeniyle debisi aniden yükselen Tunca Nehri, kent merkezinin yanı sıra, nehir yatağına yakın köylerde de yaşamı olumsuz etkiledi.Taşkın suları, Avarız ve Değirmenyeni köylerine giden köy yolları ulaşıma kapattı. Edirne'den köylere ulaşım sağlanamıyor.Avarız köyünde nehir yatağına yakın 10 ev ve ahırı su bastı. Köylüler, motorlu pompalarla suyu tahliye etmeye çalışıyor.Değirmenyeni köyü sakinleri de koruma seddesiyle paralel seviyede akan Tunca Nehri'nin debisinin artmasından endişe duyuyor.Vatandaşlar, jandarmanın kendilerini tahliye için uyardığını ancak gidecek yerleri olmadığı için evlerinde kaldıklarını söyledi.Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz da binlerce dönüm arazinin sular altında kaldığını belirterek, ayda bir yaşanır hale gelen taşkın sorununa çözüm bulunmasını istedi. ....

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Tunca Nehri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title