Haberler

Tunca Nehri'nin debisinin artması -

Edirne'de Tunca Nehri'nin debisindeki artış nedeniyle Fatih Köprüsü'nün girişine seyyar köprü kuruldu.

Edirne'de Tunca Nehri'nin debisindeki artış nedeniyle Fatih Köprüsü'nün girişine seyyar köprü kuruldu.

Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşamdan bu yana yükselen debinin, Fatih Köprüsü mevkisinde maksimum seviyeye ulaştığı belirtti.

Suyun debisinin artık düşmeye başladığını ifade eden Algın, ''Suakacağı köyünde akşam 175 metreküp/saniye seviyesine olan nehrin debisi, 175 metreküp/saniye düştü. Bu düşüş Sarayiçi'ne daha yansımadı. Şu anda buradan maksimum debi geçiyor. Bu sene Kırkpınar güreşleri nedeniyle farklı önlemler de alındı. Köprü ayağının sular altında kalması nedeniyle, vatandaşların daha rahat geçebilmesi için seyyar köprü kurduk'' diye konuştu.

Nehrin debisinin yavaş yavaş düşmesini beklediklerini ifade eden Algın, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin sıkıntısız şekilde yapılacağını ifade etti.

DSİ ekipleri Fatih Köprüsü'nün girişine yaklaşık 6 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde seyyar köprü kurdu. Köprünün ayaklarına belediye ekipleri tarafından asfalt atıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tunca Nehri Kırkpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title