Haberler

Tümsiad'dan Fetö'nün Darbe Girişimine Tepki

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, iş hayatının her zaman yüksek moralle devam eden bir yapıya ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bu yüzden özellikle bu süreçte (FETÖ'nün darbe girişimi) hepimizin gösterdiği aktif ve olumlu duruşumuzu artırarak devam ettirmeliyiz.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, iş hayatının her zaman yüksek moralle devam eden bir yapıya ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bu yüzden özellikle bu süreçte (FETÖ'nün darbe girişimi) hepimizin gösterdiği aktif ve olumlu duruşumuzu artırarak devam ettirmeliyiz. Daha çok üretmeliyiz, yurt dışı iş dünyasındaki dostlarımıza gerçekleri daha çok anlatmalıyız, bilgilendirmeliyiz, daha çok sahada olup, daha çok temaslarda bulunmalıyız" dedi.

Doğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, milletin zor ama bir o kadar da anlamlı günlerden geçtiğini belirterek, "15 Temmuz gecesi aziz milletimiz hak etmediği şekilde alçakça bir kalkışmaya ve bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Vatanımızı ve milletimizi her türlü tehlikeden korumakla görevli olan Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan hain bir çete, maalesef kendi milletine karşı silah kullanmak cüretini göstermiş ve halkımızın hür iradesiyle iş başına gelmiş cumhurbaşkanı ve hükümeti ortadan kaldırmaya yeltenmiştir. Tarih boyunca her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başaran aziz milletimiz engin ferasetiyle bu olay karşısında birlik olmuş ve kendi iradesini hiçe sayanlara karşı gereken dersi vermiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu yaşanılanların tarihin görmek istenilmeyen sayfalarında yer alacağını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Kuşkusuz bu yaşadıklarımız bizden sonra gelecek nesillere anlatırken açıklamakta zorlanacağımız ifadelerle dolu olacaktır, her hatırladığımızda kelimeler boğazımızda düğümlenecektir. Kuşkusuz bu yaşadıklarımız aklımıza her geldiğinde tankların önüne yatan, namlunun ucunda hareketsiz duran, kendine silah doğrultan kardeşinin yüzene bakarken rahatça 'vatan sağolsun' diyebilen, bayrağına sarılarak sabırla direnen anneler, babalar, kardeşler, gençler, yaşlılar, çocuklar, şehitler ve gaziler gözümüzün önünde canlanacaktır ve yine kuşkusuz bu yaşadıklarımızı her düşündüğümüzde tarih boyunca aziz milletimize ve medeniyetimize en önemlisi birlik ve beraberliğimize kast etmek isteyen hainleri, onların arkasından gidenleri ve kandırılmış vatan evlatlarını da hatırlayacağız ve hiç unutmayacağız, unutturmayacağız. Unutmamalıyız ki milli irade tecelli etmediği sürece yudumladığımız çayın tadı, ülkemizde huzur olmadığı sürece sohbetimiz ve muhabbetimiz, kardeş kardeşe kem gözle baktığında birlik ve beraberliğimiz olmayacaktır. Sonuçta birlik ve beraberliğimiz olmadığında çocuklarımıza bırakacağımız ve medeniyetimizi devam ettireceğimiz aziz vatanımız da olmayacaktır."

Doğan, bugünlerde gerçekten tarifsiz acıların yaşandığına, ancak yeniden idrak edilen kazanımların da olduğuna dikkati çekerek, bu kalkışma karşısında cumhurbaşkanı, hükümet başta olmak üzere bütün vatandaşların, gerçek vatan evladı asker ve güvenlik güçleriyle nasıl hemen birlik ve beraberlik içerisinde olabileceğinin gururla görüldüğünü söyledi.

"Yüklendiğimiz sorumluluğun farkındayız"

Doğan, sağlam ekonomik yapı, irade ve güçlü politikalar sayesinde yaşanılanların krize dönüşmesine milletin fırsat vermediğini anlatarak, "İyi niyetli, çalışkan, ahlaki değerlere bağlı aldatmayan ve aldanmayan iş adamları kuşağı oluşturma çabasında olan TÜMSİAD olarak bizler acımız çok taze de olsa Türkiye'nin önde gelen güçlü sivil toplum kuruluşu olarak yüklendiğimiz sorumluluğun her zaman farkında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Özellikle bugünlerde iş adamlarının Türkiye için çalışmaya, üretmeye ve moral kazanmaya çok daha fazla ihtiyacının olduğunu aktaran Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Tüm üye iş adamlarımızla normal hayatımıza kısa sürede döndük ve yaralarımızı sarmaya başladık. Olayların hemen arkasından gerek iş hayatındaki aktif tutumumuz gerekse uygulamaya koyduğumuz sosyal sorumluluk faaliyetleri ile milletimize hizmet etme gayretinde olduk. Güçlü bir şekilde olmaya da devam edeceğiz. Öncelikle kahredici olayların başladığı andan itibaren birlik ve beraberlik içinde tüm iş dünyası STK'ları olarak güçlü bir dayanışma gösterdik ve kamuoyunu bilgilendirerek açıklamalarda bulunduk. Bu süreç başlar başlamaz hepimiz iş dünyası olarak ekonomimize sahip çıkarak yapıcı, olumlu beyan ve faaliyetlerimizle sahada olduk. Hepimizin bildiği gibi iş hayatı her zaman yüksek moralle devam eden bir yapıya ihtiyaç duyar. Bu yüzden özellikle bu süreçte hepimizin gösterdiği aktif ve olumlu duruşumuzu artırarak devam ettirmeliyiz. Daha çok üretmeliyiz, yurt dışı iş dünyasındaki dostlarımıza gerçekleri daha çok anlatmalıyız, bilgilendirmeliyiz, daha çok sahada olup daha çok temaslarda bulunmalıyız. Kazancını bu ülke insanı için harcamaktan çekinmeyen bizler bu süreçte çok daha fazla sosyal sorumluluk projeleri üstlenmeliyiz. Bu konuda TÜMSİAD olarak bizler çok yakında söz konusu projelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız."

Doğan, TÜMSİAD olarak, genel başkan, genel merkez yönetim kurulu, genel sekterlik, bütün yurt içi ve yurt dışı şube başkan temsilcileri ve yönetimleri, üye iş adamları ve gönül dostları adına bu bildiriyi gönül rahatlığı ile sunabilmelerini borçlu oldukları ve darbe girişimde hiç düşünmeden canından geçen ve ruhunu teslim eden şehitlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, gazilere de acil şifalar diledi ve helallik istedi.

Haince emellerle gerçekleştirmek istenen darbe girişiminde süreci baştan sona inançla ve milletine güvenerek yöneten başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım'a, hükümet üyelerine, TBMM'ye, başkan, milletvekili ve çalışanlarına, silahlı kuvvetlerin komuta kademesi ve fedakar askerlere, emniyet müdür ve amirleri ile kolluk kuvvetlerine, gençlere, yeri geldiğinde erkeklerin de önüne geçerek sembolleşen kadınlara şükranlarını bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title