Haberler

TÜMSİAD Başkanı Sade'den siyasetçilere öneri;

Güncelleme:

Milletvekili Halil Özcan'ın TÜMSİAD'ı ziyaretinde konuşan Başkan Sade,"Bürokratların brifinglerinde her şey tozpembe gösterilince gerçeklerin gün yüzüne çıkması mümkün olmuyor"

Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesini ziyaret etti. Başkan M.Sadık Sade ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen milletvekili Özcan, bu tip istişare toplantılarının sürekli olması gerektiğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Başkanı M.Sadık Sade, siyasilerin iş adamlarına ve STK'lara daha sık uğraması gerektiğini ifade ederek, tek taraflı bilgilendirilmenin olumlu sonuçlar vermediğini belirtti. Bu tip ziyaretler sayesinde iş dünyasının ve Şanlıurfa'nın genel sorunlarını ifade etme fırsatı bulduklarına dikkat çeken M.Sadık Sade, "Yoğun gündem içinde Derneğimize zaman ayıran sayın vekilimize teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa adeta sorunlar şehri. Türkiye'nin en dinamik ve hareketli şehirlerinden birisi.. Nüfusunun 3'de biri Suriyelilerden oluşuyor. Bu durum problemlerimizi biraz daha içinden çıkılmaz hale getiriyor. Buna bir de bürokrasinin hantallığı eklenirse asıl sıkıntı o zaman oluşuyor. Toplantımızda hem Şanlıurfa'nın sorunlarını hem de Hükümetimizin ilimize yönelik vaatlerinin takibini gerçekleştirdik. Bazı kurumlarımızın yeniden dizayn edilmesi gerektiğini vurguladık. Sanayileşmeye yönelik devlet yatırımlarının artarak artmasını ve bürokratik engellere takılmaması konusundaki kanaatlerimizi milletvekilimizle paylaştık. Özellikle bürokratlardan alınan brifinglerin çözüm noktasında işe yaramadığını düşünüyorum. Asıl bilgiler ve sıkıntılar sektörün temsilcilerinden alınmalı.. Ya da tarafları bir araya getirerek sıkıntılar masaya yatırılmalı.. Aksi takdirde çözüme ulaşılamıyor. Umuyoruz ki; konuşulanlar burada kalmaz. Bizim de takibimizle somut ve olumlu neticelere ulaşılır" dedi.

Toplantı hakkında değerlendirme yapan Milletvekili Halil Özcan ise, "TÜMSİAD ile zaten sürekli istişare halindeyiz. Böyle toplantılar sayesinde hem iş adamlarının hem de Şanlıurfa'nın sorunlarına farklı açılardan bakma fırsatı buluyoruz. Ben zaten bürokrasi ziyaretlerinden ziyade bu tip organizasyonları ziyaret etmeyi daha uygun bulan bir yapıya sahibim. Bu toplantıda ele alınan hususların takipçisi olacağım. Hep birlikte başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıya TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Yönetimi ve AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş da katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Halil Özcan Şanlıurfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title