Haberler

Tümsiad Başkanı Çakmak: "Milletimiz Rahat Olsun"

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Erkan Çakmak, Olağanüstü Hal (OHAL) ile ilgili yaptığı açıklamada bulundu.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Erkan Çakmak, Olağanüstü Hal (OHAL) ile ilgili yaptığı açıklamada bulundu.

TÜMSİAD Başkanı Erkan Çakmak, OHAL ile ilgili milletin rahat olması gerektiğini belirterek, OHAL'ın sıkı yönetim ile karıştırılmaması gerektiğini kaydetti.

Erkan çakmak yaptığı açıklamada, " İlan edilen OHAL ile sıkıyönetimin karıştırılmaması gerekir. OHAL'de sivil insiyatif görevine devam etmektedir. Başbakan ve Bakanlar Kurulu'nun yetkileri artırılır ve Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi verilerek, hızlı bir şekilde devlete ve millete yönelik tehdide karşı mücadele edilir. OHAL'de en önemli işlev hızlı karar alma ve uygulama imkanını hükümete vermesidir.

Anayasal düzeni kaldırmaya çalışan hainlere karşı alınmış olan bu karar yerinde olup, milletimizin karşı karşıya kaldığı terör saldırısı ve darbe girişimini engellemeye yöneliktir. Şayet darbe olsaydı, tüm haklarımız elimizden alınacak, anayasa ortadan kalkacak, keyfi uygulama, tutuklama ve belki de infazlar gerçekleşecekti. Biz bu uygulamaları daha önce görmüştük. Darbeyi bu kadar kanlı yapan hainler, darbe sonrası ne yapardı düşünmek bile istemiyorum. Tüm bu korku ortamı engellenmiş olmakla beraber, tehlikenin tamamen bertaraf edilmesi için OHAL yoluna başvurulmuş olması doğaldır. Bu durumdan hiçbir vatandaş olumsuz olarak etkilenmeyecektir" dedi.

Çakmak, "Önümüzdeki günlerde de göreceğimiz gibi, vatandaşların hiçbiri günlük hayatında bunu hissetmeyecektir. Tamamen normal günlük hayat devam edecektir. Aksine getirilecek hızlı düzenlemeler ile ekonomik hayat daha hızlı bir ivmeye kavuşabilecektir. OHAL de yetkiler tamamen İl Valilerinde olacaktır. Daha etkin bir terör mücadelesini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu durum tamamen milletin menfaatinedir. Geride kalan darbecilerle mücadele için bu istisnai yönetime geçilmesi bir zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır. Devlet bu yönetim şekliyle yeni bir darbe planlaması ve uygulamasının önüne geçmeyi amaçlamaktadır. Önümüzdeki günlerde yapılacak düzenleme ile detaylar belli olacaktır. Demokrasiyi ön planda tutan hükümet, temel hak ve hürriyetler konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını açıkça belirtmektedir" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title