Haberler

Tümmer'den 'Bin Yıl Yetecek Mermer Bulundu' İddialarına Yanıt

TÜRKİYE Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Raif Türk, Bursa'da bin yıl yetecek kadar mermer rezervi bulunduğu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

TÜRKİYE Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Raif Türk, Bursa'da bin yıl yetecek kadar mermer rezervi bulunduğu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Diyarbakır'da basın toplantısı düzenleyen Raif Türk, mermer sektörü hakkında bir çok kesim tarafından yanlış beyanların yapıldığını dile getirdi. Yıllardan beri özel olarak mermer, genel olarak da madenin her türlüsü aleyhine adı konulmamış bir kampanyanın yürütüldüğü görüşünü savunan Raif Türk, şunları söyledi:

"Son olarak Bursa'ın Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, bir mermer uzmanıymış gibi kamuoyuna seslenip, yanlış algıların oluşmasına çalışanlar arasına katıldı. Sayın Tatlıoğlu, ülkemize bin yıl yetecek kadar bir mermer rezervi bulduklarını belirterek, sektör mensuplarımızın bir liraya ihraç ettiği taşın 20 liraya ithal ettiğimizi, mermercilerinin işin kolayına kaçtığını ima etmektedir. Sayın Tatlıoğlu, Orhaneli İlçesi'nde üniversitelerle işbirliği yaparak 500 milyar dolar değerinde mermer rezervi bulduklarını iddia etmektedir. Sayın başkan, tespit ettikleri rezervle Türkiye'nin iç ve dış borçlarını ödeyebileceklerini söylemektedir. İşin aslı şudur, üyelerimizden merkezi Bursa'da bulunan MADSİAD, 2012 yılında anılan bölgelerde bir araştırma yaparak rezerv tespiti yaptırmıştır. Bulunan rezervin en iyi koşullarda yıllık 269 milyon dolara tekabül ettiği hesaplanmıştır. Sayın başkan, buyursun 269 milyon dolarla Türkiye'nin iç ve dış borcunu ödesin. Umarım kendisi de bin yıl yaşayıp görecektir. Yanlış yönlendirilerek sektör hakkında yanlış bilgilendirilen sadece Orhan Tatlıoğlu değildir. Çok sayıda bürokratımız ve bakanımız da doğal taş sektörü hakkında eksik bilgilendirilmiş ve bilgilendirilmektedir. Neredeyse her üreticinin ihracatçı olup, dünya pazarına açılan bu sektör küçümsenmeyi değil, güven ve saygıyı hak ediyor. Lütfen mermeri ve mermerciliği biraz da mermerciden dinlesinler. Mermer sektöründe ne rezervler görüldüğü gibidir, ne de üreticimiz diğer ülkelerden geride kalmaktadır. Bazı eksiklikler de olsa sektörümüz son 30 yılda dünya pazarında gurur duyulacak başarılar elde etmiştir. Bu sektör boşuna dünyanın 3'ncüsü konumuna gelmemiştir."

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İrfan Tatlıoğlu Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title