Haberler

Tümexpo' Gaziantep'te Kapılarını Açacak

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından ilk defa geçen yıl İstanbul'da organize edilen TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın 30 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında Gaziantep'te düzenleneceği bildirildi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından ilk defa geçen yıl İstanbul'da organize edilen TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın 30 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında Gaziantep'te düzenleneceği bildirildi. Divan Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, MÜSİAD Başkanı Kurt Ali Kılçık, TÜMSİAD yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, toplantının açılış konuşmasında düzenlenecek fuarla Türk firmalarının Ortadoğu'daki yerlerini sağlamlaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Uluslararası ticaret kapasitesinin yüksekliği nedeniyle Gaziantep'i seçtiklerini kaydeden Sert, fuarla birlikte yapılacak olan Ortadoğu İş Zirvesi'nin de firmaların ufkunu açacağını kaydetti. Sert, "Dünyada her yıl 32 bin fuar yapılıyor. Türkiye'den düzenlenen fuar sayısı ise 410 Türkiye'nin fuar pastasından aldığı pay sadece yüzde 1 olarak ortaya çıkıyor. Dünyada 1 yılda düzenlenen fuarların bütçesi yaklaşık 600 milyar dolar. İşte biz bu pastadan Türkiye'nin daha çok pay alması için bu fuarı düzenliyoruz" dedi.

Tanıtım toplantısı yapılan konuşmaların ardından soru-cevap bölümüyle devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Sert Gaziantep İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title