Haberler

Tüm Türkiye'de İnternet Neden Yavaşladı?

Geçtiğimiz son iki gündür sosyal medya üzerinde hızla yayılan internet neden yavaşladı sorusunun cevabını yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda sizinle de paylaşmak istedik. Dünyanın en büyük sosyal medya siteleri olan Facebook ve Twitter üzerinde hızla yayılan TİB'in Google Web Cache sistemini engellemesi üzerine internet hızında bir düşüklük olduğu paylaşılıyor. Bu durumun da internet hızını etkilediği doğru ancak asıl sorun bu değil. Geçtiğimiz saatlerde Türk Telekom yetkilileri tarafından almış olduğumuz bilgiler şu şekilde:

13 Haziran Pazartesi saat 17: 00'den itibaren Türk Telekom International internet erişiminde aralıklı olarak aksaklıklar yaşanmakta olduğunu ve bu aksaklıkların nedeninin TTI Core Switch'lerinden kaynaklı olduğu açıklandı. Durum ile ilgili Türk Telekom International teknik ekiplerinin en kısa sürede sorunu çözecekleri de açıklandı. Ülkemiz üzerinde başta Superonline olmak üzere bir çok hizmet sağlayıcısı Turk Telekom alt yapısını kullandığı için sorun zincirleme bir yavaşlamaya neden olmuş durumda. Ayrıca TİB tarafından Google Web Cache sisteminin engellemesi de bir çok Web sitesinin açılış hızlarında büyük oranda yavaşlamaya neden olmakta.

Cache sistemi kullanan Web siteleri temel olarak daha önceden girmiş olduğunuz sayfanın yansıması üzerinden  güncelleme yaparak gösterdiği için sitelerin açılış hızları büyük oranda aşağılara iniyordu fakat Google Web Cache sistemi şuanda engellendiği için tarayıcılar Cache sistemini tam olarak kullanamıyor ve bu da Web sitelerinde olan yavaşlamanın üzerine daha büyük bir yük olarak biniyor.

Kaynak: Technosfer / Teknoloji

Türk Telekom Facebook Twitter Google Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title