Haberler

Tüm İnanç Grupları İftar Sofrasında

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın ev sahipliğinde, kentteki inanç gruplarına bir iftar yemeği verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın ev sahipliğinde, Doğan Sofra Salonu'ndaki iftara Diyarbakır Müftüsü Nimettullah Erdoğmuş, ilçe müftüleri, DİAYDER, Diyanet Sen, DİVES, Din Bir Sen, Büyükşehir Belediye Meclisi İnanç ve Azınlıklar Komisyonu, DTK İnanç Komisyonu, medrese eğitim veren din alimleri, Meryemana Süryani Kadim Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, Ermeni, Ezidi, Süryani, Keldani temsilcileri ile görevli olmayan pek çok din adamı ile Roboskili aileler katıldı. İftarda önce Kur'an okundu ve dualar edildi.

Ardından Eşbaşkan Fırat Anlı yaptığı konuşmada Ramazan'ın rahmet ve bereket ayı olduğunu belirterek, "İnşallah barışa, berekete, kardeşliğe, eşitliğe, birliğin sağlamasına vesile olur" dedi. Anlı, "Bu kutsal topraklarda inşallah Müslüman halklar, Êzdiler, Ermeniler, Süryaniler birlikte yaşarlar. Bir sofrayı paylaşır gibi yaşamlarını da paylaşırlar" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm şeyh, alim, mele ve Seydaları selamlayan Anlı, "Yine aramızda farklı dinlerden ve farklı inançlardan da dostlarımız ve hemşerilerimiz var. Biz onlara da hoş geldiniz, diyoruz, şeref verdiniz. Nasıl biz geçen hafta Bayzo Annenin taziyesi için kilisede buluştuysak bugün de Ramazan'ın bereketi için bu sofrada buluştuk. Allah bizim birliğimizi, beraberliğimizi ve huzurumuzu bozmasın" şeklinde konuştu. Anlı şöyle devam etti:

"İnşallah bir gün Ortadoğu'da bizler de diğer halklarla birlikte yaşamımızı sürdürebilir hale geliriz. Biz bu coğrafyada, Irak'ta olsun, Suriye'de olsun, Güney Kürdistan'da olsun kardeşlik, eşit ve barış içinde kendi dil ve inancımızla özgür yaşamak istiyoruz."

"Her zaman sizin nasihatlarınıza ihtiyacımız var" diyen Anlı, "Olur ki biz eksikliğe düşer hata yaparız, o zaman bizi ikaz edin. Bu sizin en kutsal hakkınızdır" şeklinde konuştu.

Kürt siyasetçiler ve belediye başkanlarının tahliyesine dikkat çeken Anlı, "İnşallah başlamış olan çözüm süreci bir neticeye varır ve akabinde kalıcı bir barışa kadar uzanır. Sorunlarımızı diyalog ve müzakere ile çözmekten yanayız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından okunan ezanla iftar yemeği yenildi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyanet Sen Fırat Anlı Erdoğmuş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title