Haberler

Tüm Emekli-Sen Genel Başkanı Beysülen Açıklaması

Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen, Türkiye'de geriatri biliminin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Beysülen, Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 11 milyon emekli olduğunu bildirdi. Beysülen, Türkiye'deki emeklilerin yüzde 75'inin bin 310 lira civarında maaş alarak, açlık sınırının altında yaşadığına işaret etti.

Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırları saptanırken enflasyonun düşük gösterildiğini savunan Beysülen, "Aylıklarımız enflasyon kadar artırılıyor. Emekli Sandığı emeklilerinki ise kamu çalışanları sendikaları ile yapılan sözde toplu sözleşmeye göre artırılıyor. Sözde diyorum çünkü gerçek bir sözleşme değil" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün yaşlılara yönelik, "Yaşlı Dostu Kentler" çalışması yaptığını anlatan Beysülen, şöyle konuştu:

"Emekliler artık metropol kentlerde yaşıyor. Bu metropol kentlerin, yaşlı insanların yaşamını rahatlatacak yaşlı dostu kentler olması gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü bu düzenlemeyi yaparak, ülkelerin yönetiminden talep etti. Bunun için de Türkiye'de geriatri biliminin geliştirilmesine ihtiyaç var. Bu bizim en önemli ihtiyaçlarımızdan biri."

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Sağlık Örgütü Antalya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title