Haberler

Tuluyhan Uğurlu'dan Çay Fabrikası'nda Piyano Konseri

Dünyaca ünlü piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programları çerçevesinde Rize Çaykur Cumhuriyet Çay Fabrikası'nda konser verdi.

Dünyaca ünlü piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programları çerçevesinde Rize Çaykur Cumhuriyet Çay Fabrikası'nda konser verdi.

Konseri Rize Valisi Nurullah Çakır, Jandarma Alay Komutanı Albay İsmet Cansaran, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile vatandaşlar ve folklor ekipleri izledi. Yıllar önce piyanosunu 2 bin 150 metrede Nemrut Dağı'na taşıyarak, doğu ve batı kültürlerinin kardeşliğini vurgulayan piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu'nun, kavalıyla eşlik eden Murat Toraman ile birlikte verdiği konser dinleyenleri büyüledi. Konser sırasında vatandaşlara da organik Çaykur çayı ikram edildi.

Konser sırasında dinleyicilere hitap eden Uğurlu, 'Çay dostluğun, sevginin, aşkın ve muhabbetin başlangıcının simgesidir. Muhabbet olmadan hayat olmuyor. Çay bütün sırların anahtarı bence. Çaya hürmeti ve sevgiyi gösteren çay işçilerini buradan selamlıyorum. Çay olmasaydı Karadeniz olmazdı, dolayısıyla bizler olmazdık. Bu zevklerden, bu güzelliklerden mahrum olurduk. Gönüllerden akan nur bu bitkinin güzelliği ile birleşince nice güzelliklere, nurlara ve ışıklara vesile oluyorö dedi.

Konser sonrası büyük alkış alan Tuluyhan Uğurlu ve ney sanatçısı Murat Toraman? a çay buketi hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuluyhan Uğurlu 29 Ekim Çaykur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title