Haberler

Tülomsaş'ta Kaynak Eğitim ve Teknoloji Merkezi Açıldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ), Eskişehir Sanayi Odası ve Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) işbirliğiyle TÜLOMSAŞ'ta AB standartlarına uygun kaynak eğitimi projesi başlatıldı.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, kuruluşta 'Kaynak Eğitim ve Teknoloji Merkezi'nin açılması dolayısıyla düzenlenen törende, sektörel bazda kaynak kalitesini yükseltmek için personele periyodik eğitim vereceklerini belirterek, kaynaklı imalat yapan sanayi kuruluşlarının, kaynakçı personelinin eğitimini ve sertifikasyonunu sağlamak için çalışacaklarını kaydetti.

Sosyal sorumluluk kapsamında, İŞKUR ile ortak çalışma yapıp işsizleri kaynakçılık konusunda eğiterek onların istihdam edilmesine katkıda bulunacaklarına işaret eden Avcı, şöyle konuştu:

'Yaklaşık 5 yıldır bu merkezi oluşturmak için çaba sarfettik. Şu an dizel motor, vagon, cer motor, lokomotif ve tramvay projelerimiz var. İşçi personelimizin yaklaşık yüzde 40'ı kaynaklı konstrüksiyon işinde çalışmaktadır. Hızlı tren, metro ve hafif raylı araçlarda alüminyum ve paslanmaz çelik kaynak teknolojileri, etkin şekilde kullanılmaktadır. Hızlı tren, metro ve hafif raylı araç teknolojisini geliştirip, bu yöndeki üretimin şirketimizde gerçekleşmesini sağlayacağız. TÜLOMSAŞ, bu araçları üretecek teknolojiye sahiptir. Hızlı trenin en zor kısmı ana gövdedir. Bu merkezin açılışı, ana gövdeyi üretmek için bir altyapıdır. Şunu gönül rahatlığı içinde söyleyebilirim ki; hızlı tren üretiminde artık biz de söz sahibiyiz. Amacımız Eskişehir'in, demiryolu araçlarının üretim merkezi olmasını sağlamaktır.'

- AB STANDARTLARINA UYGUN KAYNAK EĞİTİMİ-

İŞKUR İl Müdürü Ergun Peker de AB standartlarına uygun kaynak eğitimi projesinin uygulamaya girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kurum olarak bu eğitimin araç ve gereçlerini karşılayacaklarını söyledi.

Eğitimin 20 kişilik gruplara 45 gün verileceğini anlatan Peker, şunları bildirdi:

'Her 45 günlük eğitimin ardından 20 kişilik gruplar uzman kişilerden oluşacak komisyon tarafından belirlenecek. Kaynakta son teknolojinin kullanılacağı kursa başvurulabilmesi için işsiz olunması ve İŞKUR'a kayıtlı olunması gerekiyor. Eğitimin ardından gruplara tekrar sınav uygulanacak. Sınavı geçenlere Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından akredite edilmiş belge verilecek. Bu belge sahibi olanlar dünyanın her yerinde kolaylıkla iş bulabilecekler. Bu çalışmanın kurumumuza maliyeti 59 bin liradır.'

(SİN-TAR-GZA) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title