Haberler

Tülomsaş Genel Müdürü Avcı Açıklaması

Türkiye Lokomotif Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürü Hayri Avcı, şirketlerinin raylı sistemler sektöründe global anlamda bir marka olacağını belirtti.

Avcı, düzenlediği basın toplantısında, TÜLOMSAŞ'ın İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) hazırlanan Türkiye'nin en büyük 500 firması sıralamasında bir önceki yıla göre 106 sıra birden yükselerek 295'inci olduğunu söyledi.

Son 5 yılda yan sanayiye aktarılan kaynak miktarının 460 milyon lira, 2015 yılı ihracatlarının 91 milyon lira, 2015 yılı cirolarının ise 399 milyon lira olduğunu kaydeden Avcı, Başbakan Binali Yıldırım'ın da bakan olduğu dönemde her yıl birçok kez TÜLOMSAŞ'ı ziyaret ettiğini belirtti. Avcı, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız çalışmaları yerinde denetlemiş ve çalışanları sürekli cesaretlendirerek, TÜLOMSAŞ'a yerlileştirme kapsamında, General Electric firması ile 20 yıllık stratejik ortaklık anlaşma projesi, E 68000 elektrikli lokomotiflerin TÜLOMSAŞ'ta üretilme projesi, Van Gölü feribotlarına ait MARİN motorlarının üretilme projesi, ilk milli elektrikli E 1000 manevra lokomotif üretme projesi, Marmaray araçlarının cer motorlarının üretilme projesi, Milli Yüksek Hızlı trenlerin şirketimizde üretilme projesi gibi kazandırmış olduğu önemli projeler bulunmaktadır. Başbakanımız tarafından TÜLOMSAŞ'a üretme görevi verilen Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) Eskişehir'e sağlayacağı en büyük kazanım; kenti dünyanın önemli YHT merkezlerinden birisi haline gelecektir."

Avcı, bir YHT setinin fiyatının yaklaşık 34 milyon avro olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"TÜLOMSAŞ'ta ayda bir YHT seti üretilmesi halinde başlangıç olarak yüzde 53 yerlilik oranı ile ayda 18 milyon avro, yaklaşık 58 milyon lira katma değer sağlanacaktır. Eskişehir'e yüksek teknolojiye sahip ürünleriyle ekonomik anlamda büyük katkılar sağlanacak. Üniversiteler de yeni bölümlerin oluşması gerekebilecektir. Başlangıç olarak yan sanayilerle birlikte en az bin kişilik yeni istihdam imkanı oluşacak. Bölge yüksek teknolojiyle birlikte yeniden şekillenecek. Projeyle birlikte yeni iş sahaları oluşacaktır."

"Global anlamda bir marka olacak"

Avcı, şirketleri tarafından ülke gündemine getirilen test merkezinin Eskişehir'de kurulmasıyla ilgili çalışmaların yapıldığını ve TÜLOMSAŞ'ın büyük katkılarıyla bunun proje haline getirilmesinin sağlandığını belirtti.

Türkiye'nin ilk raylı sistemler kümesinin TÜLOMSAŞ'ın öncülüğünde Eskişehir'de oluşturulmasının, kentin raylı sistemler araç üretim merkezi olması yolunda önemli bir adım niteliği taşıdığını anlatan Avcı, şu bilgileri verdi:

"Sektör bazlı projelerde TÜBİTAK ile çalışmalar başlatılması, bu kapsamda örnek projeler, E1000 Milli Elektrikli Lokomotif Projesi, çeşitli tipte özellik arz eden yük vagonları, çeşitli lokomotif ekipmanları, üniversitelerimizle ürünlerimizle ilgili tasarım, test ve kontrol işlemlerine yönelik süreçler başlatılması, sektörün teknolojisini üretebilecek ve uygulayabilecek insan kaynağı oluşturulmasına yönelik olarak ise yan sanayilerimizin kalifiye insan kaynağının karşılanmasına yönelik TÜLOMSAŞ'ın öncülüğünde raylı sistemler kümesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak proje ile 2016 yılında 80 öğrenci sektöre kazandırılmıştır. Yan sanayilerimizin Ar-Ge birimlerinde çalışacak mühendislerin yetişmesi amacıyla şirketimiz öncülüğünde raylı sistemler kümesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesiyle birlikte proje başlatılmış, TÜLOMSAŞ'ın sahip olduğu insan kaynağının bilgi seviyesinin artırılmasına yönelik olarak lisansüstü çalışmalar bir proje olarak Osmangazi Üniversitesiyle birlikte yürütülmektedir."

Avcı, Eskişehir ve bölgenin raylı sistem araçları üretim merkezi olmasına yönelik çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü vurgulayarak, "YHT teknolojisinin kazanılmasıyla birlikte yürütmekte olduğumuz çalışmalar neticesinde TÜLOMSAŞ, raylı sistemler sektöründe global anlamda bir marka olacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hayri Avcı Eskişehir İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title