Haberler

"Tükürdüklerini Yalayacaklar"

Başbakan Erdoğan: "Tükürdüklerini Yalayacaklar"

Simav'daki depremzedeleri ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmasının ardından Şaphane İlçesine geçti.

Son dönemlerde meydana gelen artçı sarsıntılara karşı Kızılay'ın güvenlik için yaklaşık 50 çadır kurduğu ilçe merkezindeki yaklaşık bin kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan'a, Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve bazı milletvekilleri eşlik etti.

Kütahya'ya Hatay mitingi sonrası gelmeyi planladıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, 'Fakat o gün yaşanan aşırı dolu nedeniyle gelemedik. Seçim sonrası geleceğimi vaat ettim. Önce Simav'a sonra da Karamanca'ya uğradım. Şimdi de sizlerle beraberim. Şu ana kadar bize verdiğiniz destek için size özel olarak teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar size mahçup olmadıysak bundan sonra da olmayacağız. Daha kararlı adımlar atacağız. 19 Mayıs'ta Simav 2 kardeşimizin ebediyete intikaline şahit oldu. Yaralılar tedavi edildi ve diğerleri sadece maddi hasardı. Yoğun bir şekilde yaraları sarmaya çalışıyoruz.

Simav merkezde 2 ilköğretim, 2 lise, 2 meslek lisesi ve 1 İmam Hatip Lisesi yapılacak. 9 tane vakıf camisinin restorasyonu yapılacak. Ayrıca alt yapı çalışmaları da sürüyor. Bu çalışmalar TOKİ tarafından idare edilecek ve süratle hayata geçirilip sahiplerine teslim edilecek" dedi.

İLK ÇEYREKTE BÜYÜMEDE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ

Eğitim, sağlık, adalet, emniyet ve ulaşımın hükümet olarak öncelikleri olduğunu ifade eden Erdoğan, 'Altyapı da önceliğimiz. Bu süre içinde bu konulara çok önem verdik. Bundan sonra da önem vereceğiz. Modern bir kentleşme nasıl olur bunun gereğini yerine getireceğiz.

Şaphane, Simav ve Kütahya'dan buraya bir yol meselesi var. Hatta Bursa'dan buraya bir yol sorunu var. Bunu da kendim bizzat takip ederek çözeceğim" dedi. Türkiye'nin ilk çeyrekte dünyanın büyümede birinci ülkesi olduğunu da dile getiren Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye Çin'i ve Arjantin'i geçerek birinci oldu. Bu rasgele olmadı. Beraber çalıştık. Beraber başardık. Yolsuzluklar ortadan kalktı. Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılırken, bizim 9 yıllık dönemimizde 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Bu bir farkı ortaya koyuyor.

Bu bölgede yeni bir Zafer Havaalanı yapıyoruz. Uşak, Kütahya ve Afyon uluslararası bir havaalanına kavuşacak. Bu havaalanı olmayacak, havalimanı olacak. Buraya her tür büyüklükteki uçak inecek. Bunun 3 ile olan mesafesi 45 dakika. İhalesi yapıldı şu anda çalışma devam ediyor. "

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ

Bu ülkeye çağdışı bir yapı yakışmaz, uygarlık yakışır diyen Başbakan Erdoğan, 'İlk adım eğitim. Burada eksiğimiz olmayacak. Bir Fatih projesi ortaya koyduk. Artık kitabı IPOD benzeri bir bilgisayarla birleştiriyoruz. Yavrularımız okula ellerinde bu elektronik kitapla gidip gelecek.

Amerika yavrularına bunları veriyor. Bizim neyimiz eksik' Okullarda bilişim teknolojisi sınıfları bile kurmak bize nasip oldu. Biz geldiğimizde ülkemizde 76 tane üniversite vardı bu sayı 89. Türkiye'de üniversite olmayan il yok. Eğer çağı yakalayacağız diyorsak bu lafla olmaz. Bu icraatı yapmak da AK Parti iktidarına nasip oldu.

Biz göreve geldiğimizde 10 öğrenciden 1'i üniversiteye gidiyordu. Şimdi 10 öğrenciden 6'sı üniversiteye gidiyor. Burslarda müracaat eden hiçbir öğrenci geri çevrilmedi. ya burs aldı ya da kredi aldı. Biz ne için varız sizin için varız. Biz bunu yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ülkemiz bunu yaptığı müddetçe şartları daha iyi olacak" dedi.

BİZDE AYRIM YOK

Emeklilerin intibaklarıyla ilgili çalışmanın da süratle devam ettiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, 'Benim halkım artık aradığımız iktidarı bulduk diyor ve diyecek. Yüzde 50'de bunun için verdiler. Şunu da söylemeden yapamayacağım. Diyorlar ki 'Başbakan bize yardımcı olsun. ' Başbakan sana niye yardımcı olacak? Hangi hukuki ve demokratik olmayan talebin için.

Diyorlar ki millet seçti onları gönderdi. Millet onları seçmedi. Sen partinin amblemini koydun. Eğer millet seçtiyse bağımsız girsin. Bunun dışında bağımsız girenler de var. Onların da yasal sıkıntıları var. Bu yasaları bildikleri halde yasaları delmek için onları gönderdiler.

Biz bu ülkeye, millete, vatana, devlete yan bakanlara düz bakamayız. Bunu herkes böyle bilsin. Eğer bundan sonra Tayyip Erdoğan ve ekibine çok milliyetçi oldular diyorlarsa, Evet milliyetçiyim. Bu mücadele kolay verilmedi. Bu millet birbirine düşman haline getirilmek istendi.

Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Biz de Kürt, Abaza ve Boşnak ayrımı yok. Biz yaratılanı insan olduğu için seviyoruz. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız. 2023'te dünyanın 10 ülkesinden biri de Türkiye olacak" şeklinde konuştu.

PAZARLAR'A GEÇTİ

Şaphane ziyaretinin ardından Pazarlar İlçesine geçen Başbakan Erdoğan, burada kadınlara özellikle teşekkür etti. En çok özveriyi kadınların gösterdiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, 'Eksiklikleri milletvekilleriyle birlikte gidereceğiz. Şurada bak istikrar sürsün Türkiye büyüsün yazıyor. Büyüyor işte. 2023'te Türkiye ilk on içine girecek.

Sizler bizlere güç veriyorsunuz, destek veriyorsunuz. Benim sizden ricam ne olur birliğinizi bozmayın. Beraberliğinizi bozmayın, bir olalım, beraber olalım iri olalım. Diri olalım. Birbirimizi Allah için sevelim. Biz birbirimizi böyle sevdiğimiz sürece hep büyürüz. Türk, Kürt, Abaza, Gürcü ve Roman ayrımı yok" dedi.

HANİ TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEMEYECEKTİ

Birileri Meclise gelmiyormuş. O sizin bileceğiniz iş diyen Erdoğan, 'Millet bunlara Meclise gidin dedi. Şimdi de bir de maaş alacaklar. Hani bunlar tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyecekti. Nasıl oluyor bu' Çalışacaksın hak edeceksin. Hepsini çok iyi biliyorlardı.

Biz olmadan Meclis çalışmaz diyorlardı. Yine söylüyorum bal gibi çalışırız. Yarın Meclis Başkanı'nı seçecek. ya bunlar çalışıyor mu çalışmıyor mu göreceğiz. Biz 26 maddelik Anayasa paketini yaparken de bunlar aynısını yaptı. Geldiler kulübede oy kullanmadılar. Halbuki millet bunlara oy versinler diye oy verdi.

BEN SENİN ÇÖZÜM MEMURUN MUYUM?

Şimdi diyorlar ki 'Eğer arkadaşlarımız yemin etmezlerse 4 yıl yemin etmeyeceğiz. ' Şimdi bunlar tükürdüklerini yalasa ne olacak. Diyor ki Başbakan bu işi çözsün. Ben senin çözüm memurun muyum?. Biz hukuka uygun herşeyi çözeriz. Biz hak neyse onun peşindeyiz. Hukuk neyse onun peşindeyiz.

Biz hep meydanlarda ne dedik, bunlar çetelerle çalışıyor. Biz ise milletin gönlüyle aramıza bağ kurduk. Onun için de 12 Haziran akşamı siz bize durmak yok yola devam dediniz. Şimdi Pazarlar yüzde 68 destek verdi. Daha yukarı değil mi? İnşallah orası da olur. Sizin bunu yapacağınıza da ben inanıyorum" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasının ardından karayolu ile gideceği Gediz ilçesine helikopterle geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title