Haberler

TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Özalp Açıklaması

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, özellikle yaz aylarında tüketici şikayetlerinin arttığını söyledi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, özellikle yaz aylarında tüketici şikayetlerinin arttığını söyledi.

Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle teknolojik ürünlerde mevsimsel arızaların arttığını, kullanım hatalarıyla en çok şikayetin cep telefonları ve tabletlerle ilgili olduğunu vurguladı.

Üretilen ürünlerin "akıllı" olmasına rağmen, ürünü alan müşterilerin akıllıca davranmayıp özelliklerini, fiyat kıyaslamalarını incelemediğini aktaran Özalp, şöyle konuştu:

"Elbette bizler tüketiciyi korumak adına buradayız. Fakat belirli konularda tüketicilerimizin de haksız olduğu olaylarla karşılaşıyoruz. Örneğin akıllı cep telefonları. Elimizdeki cihazlar o kadar donanımlı ki, her işimizi oradan çözebilir hale geldik. Yani bankacılık işlemlerinden tutun da ailemizin fotoğrafları, düğünlerimiz, özel bilgilerimiz, her şeyimiz onun içinde. Bozulduğu an ne kadar yanlış yaptığımızı anlıyoruz aslında. Kullanmayı bilmediğimiz cihazlar satın alıp, sonrasında şikayette bulunuyoruz."

"Küçücük arka ceplerde kocaman cep telefonları"

Özalp, son dönemde özellikle gençlerin cep telefonlarını arka ceplerine koyup zarar verdiğini söyleyerek, "Küçücük arka ceplerde kocaman cep telefonları... Dalgınlığınıza gelip üstüne oturuyorsunuz. Hassas cihazlar bunlar. Haliyle bozuluyor ve akabinde şikayetçi olunuyor. Üreticinin bu anlamda bir kabahati yok. Eğilen, ekranı çatlayan telefonların müsebbibi biz tüketicileriz." dedi.

Çok küçük yaştaki çocukların bile ellerinde cep telefonu ya da tablet olduğunu belirten Özalp, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle yaz aylarında cep telefonları şikayetlerinin başında cihaza su kaçması geliyor. Bunu tüketiciye anlatmamız gerekiyor. Yağmurlu havada bile bile cep telefonumuzu suya tutmuyoruz. Eğer suya da düşürmemişsek uzun süreli telefon görüşmelerimizde kulağımızın terlemesinden kaynaklanan problemler ortaya çıkabiliyor. İletişim firmalarının verdiği o bol miktarda dakikalar hem beynimize hem de cihazlarımıza zarar verebiliyor."

"Özel günlerde gül hediye etmek bitti. Cep telefonu alınıyor"

Özalp, eski dönemlerde anneye, sevgiliye, eşlere özel günlerde çiçekler satın alınırken, günümüzde artık sadece teknolojik aletlerin hediye edildiğinin altını çizerek, "En son çıkanı almazsanız hanımla problem yaşarsınız. Gül alıp giderseniz küsebilir sevdiğiniz size artık. Çünkü öyle bir hale geldik ki, çocuğumuzun doğum gününde tablet hediye ediyoruz, eşimize, annemize cep telefonları alıyoruz. Haliyle akıllı telefonlar aklımızı başımızdan alıyor." yorumunu yaptı.

Cep telefonu dışında yaz aylarında özellikle spor ayakkabı şikayetlerinin de arttığını anlatan Özalp, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şimdiki ayakkabıların birleştirilmesi yapıştırma usulü gerçekleştiriliyor. Eskisi gibi o özel dikişli ayakkabıları kolay kolay bulamıyorsunuz. Almış olduğumuz ayakkabı, henüz sezon bitmeden parçalanıp gidiyor. Bu da üreticilerin maliyeti indirmek için uyguladığı bir yöntem. Bu anlamda üreticilerin biraz daha hassas davranması gerekiyor. Yaz aylarında elektronik aletlerde, kıyafetlerde, spor ayakkabılarında ve özellikle cep telefonlarında şikayetlerin arttığını söyleyebiliriz."

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Özalp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title