Haberler

TÜKODER'de Seçim Heyecanı

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) 9’uncu Genel Kurulu dernek binasında gerçekleştirildi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) 9'uncu Genel Kurulu dernek binasında gerçekleştirildi. Seçime tek liste ile giren mevcut Başkan Sülahi Özalp güven tazeledi.

Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Özalp, 2014 yılında da tüketicilerin çeşitli yollarla kandırılmaya devam ettiğini kaydetti. Kimsenin aklına gelmeyecek yöntemler karşısında tüketicilerin oldukça dikkatli olmaları gerektiğini belirten Özalp, dolandırıcılık yöntemlerini şöyle sıraladı:

"Tüketicilerimize gelen 'Hediye kazandınız' gibi kısa mesajları, 'Geçen yıl sigorta yaptırdınız, bize borcunuz var, sözleşmeniz yok ama ses kaydınız var' şeklindeki çağrılar, 'Kredi kartlarından yaptığınız alışverişlerde hediye para puan kazandınız' çağrıları, 'Yaptığınız alışverişlerden dolayı kredi kartınıza para yükledik hemen bizi arayın' çağrıları, bazı şirketlerden arandığı iddia edilerek 'Bilgilerinizi güncelleyeceğiz' denilerek kişisel bilgilere ulaşılmaya çalışılması, kendisine polis ya da savcı süsü vererek dolandırıcıların yaptıkları oyunlar, güvenli olmayan bazı internet sitelerinde yüksek fiyatlı ürünlerin çok düşük fiyatlarla satışların yapılması"

Tüm aldatıcı yöntemlerinin önlenmesi için yapılması gerekenin, tüketicilerin bilinçlendirilmesi olduğuna değinen Özalp, "Bu konularda yönetim kurulumuz önleyici ve bilinçlendirici çalışmalar yürütmüştür. Tüketicilerimizin bilinçli bir şekilde alışveriş yapmalarını denetim görevi üstlenmiş kurum kuruluşlarında denetimlerini sıklaştırarak devam ettirmelerini beklemekteyiz. TÜKODER Eskişehir Yönetim Kurulu olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki zamanlarda da tüketicilerimizin haklarını aramaya ve korumaya devam edecektir" diye konuştu.

Özalp'ın listesi ise şu isimlerden oluştu:

"Yönetim kurulu; Burcu Öztürk, Suat Kadan, Dilek Gündoğan, Harun Güner, İsmail Çelik, Yıldıray Öncül. Denetim Kurulu; Uğur Dere, Serap Güler Olgun, Pınar Köksal" - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Özalp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title