Haberler

Tüketicilere Ramazan Alışverişi Uyarısı

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, ramazan ayında bütçeye göre harcama yapması gerektiğini bildirdi.

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, ramazan ayında bütçeye göre harcama yapması gerektiğini bildirdi.

Aytaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerin alışverişe çıkmadan önce ihtiyaçlarının yer aldığı bir listeyi hazırlaması ve bu listeye göre alışveriş yapması gerektiğini söyledi.

Ramazan ayıyla birlikte tüketimde artış gözlendiğini dile getiren Aytaç, "Tüketicilerimizin bu tüketim artışıyla birlikte daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Özellikle gıda ürünlerinin satın alınmasında son kullanma tarihi ile saklanma şartlarına dikkat edilmelidir. Alışverişin hemen ardından satın alınan her hizmetle ilgili mutlaka fatura ve fiş alınmalıdır. Bunun yanında tüketicilerimiz, etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almaktan kaçınmalıdır. Maalesef rahmet ve bereket ayı olan bu ayı fırsata çevirmek isteyenler olacaktır. Tüketicilerimizin de bunu göz önünde bulundurarak güvenli yerlerde alışveriş yapmalıdır" dedi.

Aytaç, vatandaşların karşılaştıkları sorunlarla ilgili kendilerine ulaşmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title