Haberler

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar Açıklaması

"Amacımız, Türkiye'deki hem yanlış üretim sistemini hem de yanlış tüketimi politikalarını sorgulamaktır"

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, "Amacımız, Türkiye'deki hem yanlış üretim sistemini hem de yanlış tüketimi politikalarını sorgulamaktır" dedi.

Çakar, derneğinin Bozüyük Şubesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, üretim ve tüketimin bir bütün olduğunu belirtti.

Dolaylı vergilerin, tüketici vergisi olduğunu ve dünyada en haksız vergi olarak adlandırıldığını savunan Çakar, "Dünyanın en çok vergi kaçırılan ülkesiyiz. Kimden vergi alınıyor? Vergi kaçıramayan tüketicilerden" dedi.

Tüketicinin yanıltıcı, istismar edici reklamlarla yanlış tüketime yönlendirildiğini savunan Çakar, dernek olarak amaçlarının yanlış üretim sistemini ve yanlış tüketim politikalarını sorgulamak olduğunu söyledi.

Derneğin Bozüyük şube başkanı Hayrettin Sabırlı da tüketicilerin hayatı boyunca karşılaştıkları zorlukları en aza indirmek ve hayatı kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Açılışa, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri  ve vatandaşlar katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Tüketici Hakları Derneği Turhan Çakar Bozüyük Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title