Haberler

Tüketici Derneklerinden "İnternetten Alışveriş" Uyarısı

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Çakar: "İnternetten alışverişi güvenlik kaygısı nedeniyle tavsiye etmiyoruz" TÜKODER Antalya Şubesi Başkanı Özçulcu: "Kredi kartı bilgilerinin doland...

Tüketici dernekleri, internetten yapılan alışverişlerde dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, internetten alışverişin yaygınlaşmasıyla "güvenlik" sorununun gündeme geldiğini söyledi.

İnternetten alışveriş yapan çok sayıda vatandaşın, kendilerini aradığını belirten Çakar, bu kişilerin, dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle mağdur olduklarını ifade ettiğini ve yardım talebinde bulunduğunu anlattı.

Çakar, internetin, ticari hayatta kullanımıyla bu kanaldan gerçekleştirilen alışverişin arttığına işaret ederek, "Tüketiciler, reklamlar aracılığıyla gereksiz alışverişe yönlendirilip, büyük borçların altına giriyor. Kredi kartını 'peşin para' gibi kullanan vatandaşlar, daha sonra borç batağına saplanıyor, bu da ailelerin dağılmasına sebep oluyor. Bu durum tüketicinin bilinçlendirilmesiyle engellenebilir" diye konuştu.

İnternetten alışverişi, güvenlik riskleri nedeniyle tavsiye etmediklerini ifade eden Çakar, sanal ortamda kredi kartlarının "kontrolsüzce" kullanılmamasını istedi.

"İstediğiniz ürün gelmeyebilir"

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Özçulcu da tüketicilerin istedikleri ürünler yerine bazen "bozuk ya da ikinci el ürünlerin" gönderildiğini öne sürdü.

İnternetten alışverişlerde kredi kartı bilgilerinin dolandırıcıların eline geçme riski olduğuna dikkati çeken Özçulcu, "Tüketicilere imkanları varsa internet yerine ürünü görerek alışveriş yapmalarını tavsiye ediyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Tüketici Hakları Derneği Turhan Çakar Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title