Haberler

Tüik'ten Bilgiye Erişim Semineri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencileri ve akademik kadrolarına “Bilgi ve veriye erişim” semineri düzenledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencileri ve akademik kadrolarına "Bilgi ve veriye erişim" semineri düzenledi.

TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü işbirliğiyle "Bilgi ve veriye erişim semineri düzenlendi. Seminere TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nden Bilgi İşlem Takım Sorumlusu Cemgil Polat, Mühendis Fırat Erdoğan, Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Değirmenci, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya, akademik personeller ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Polat, TÜİK'in kısa tanıtımını yaptıktan sonra, kurumca hazırlanan verilere erişim yöntemleri hakkında uygulamalı bilgiler verdi. Bölge müdürlüğünün çalışmaları hakkında da bilgi veren Polat, gelen bilgi taleplerinin de aynı gün içerisinde karşılandığını, verilerin kamuoyu ile hızlı bir şekilde paylaşıldığına dikkat çekti. Seminerde Şanlıurfa iline ait istatistik verilerde aktarıldı. Seminerde, Şanlıurfa'da yaşayan diğer illerin nüfusuna kayıtlı kişi sayısı ile diğer illerde yaşayan Şanlıurfalıların sayısı ilgi odağı oldu. Yaşa ve cinsiyete göre adaş verilerinin de paylaşıldığı TÜİK çocuk bölümü tanıtımı yoğun ilgi gördü. Seminer soru ve cevap şeklinde sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Harran Üniversitesi Diyarbakır Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title