Haberler

Tüik Kars Bölge Müdürlüğü'ne Yapılan Saldırı

Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Hasan Taşgıran, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne silahlı saldırıyı gerçekleştiren ve 6 mesai arkadaşını silahla öldürdükten sonra intihar eden Veysi Erim'in 3 aylık rapor alarak memleketi Diyarbakır'a gittiğini, raporun son gününde bu olayı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Taşgıran, düzenlediği basın toplantısında, Erim'in sabah saatlerinde müdürlük binasına geldiğini, önce bölge müdürünü, daha sonra evrak imzalatmak isteyen meslektaşı ile diğer çalışanları öldürdüğünü söyledi.

Silah sesinin ardından olay yerinde bulunan iki kişiden birinin büronun tuvaletine, diğerinin fotokopi makinesinin arkasına saklandığını anlatan Taşgıran, "Bunlar kendilerini bu şekilde koruma altına alıyor. Daha sonra herkesi öldürdüğünü düşünen sanık, intihar ediyor. Elindeki silahla başına ateş etmek suretiyle intiharı gerçekleştiriyor" dedi.

"Yanlarına giderek ikinci kez ateş etmiş"

Saldırının gerçekleştiği binanın tamamının TÜİK'e ait olduğunu ifade eden Taşgıran, şöyle devam etti:

"Olay binanın üçüncü katında, bölge müdürünün bulunduğu katta gerçekleşiyor. O esnada alt katta birileri vardı. Biz olaya gittiğimizde alt kat ve üst katı tahliye ettik. Şahıs bölge müdürünün sekreterini ateş etmek suretiyle hafif şekilde yaralıyor. Sekreter kendisini zor bir şekilde dışarı atıyor, kaçmayı başarıyor. Kaçtıktan sonra sekreterin arkasından kapıyı kilitliyor. Biz müdahale ettiğimizde kapıyı kırmak suretiyle içeriye girdik. Girdiğimizde olay gerçekleştirilmişti. Bununla ilgili 2 şahıstan birini tuvalette, diğeri ise fotokopi makinesinin arkasında tespit ettik ve aldık. Bizim girdiğimizde 10 kişi vardı. Bunlardan biri kaçmayı başarıyor, diğer ikisi saklanıyor. 38 kovan bulundu, 3 şarjör vardı, 2 şarjör boş, bir şarjör de yarı doluydu. Olay yerinde duvarda, kapıda, kapı menteşelerinde bu tür yerlerde mermi izleri mevcut ancak şahıs yakın ateş etmek suretiyle gerçekleştirmiş bu eylemi. Hem bölge müdürümüzü hem diğer çalışanlarına dışarıdan ateş etmiş daha sonra yanlarına giderek ikinci bir kez ateş etmiş."

"Bölge müdürü koruma talep etmemiş"

TÜİK Kars Bölge Müdürü Mehmet Tolon'un kurumdan resmi olarak koruma talep etmediğini de anlatan Taşgıran, Veysi Erim'in 3 aylık raporunun son günü olduğunu vurguladı.

Taşgıran, bir gazetecinin "kullandığı silaha ilişkin bilgi var mı? şeklindeki sorusunu, "Glock marka bir silah. Silah ruhsatsız. Herhangi bir kişi üzerin kayıtlı değil. Kendi üzerine de kayıtlı değil. Kurum içinde herhangi bir kişinin yardım ettiğine dair bir şey tespit edemedik. Şu an için bununla ilgili bir bulgu, bilgi mevcut değil. Bu iş yerinde mobbing yapıldığıyla ilgili daha önceden yerel medyaya yansıyan bir ilan mevcut. Ancak onun haricinde olayın siyasi olduğuna dair bilgi, eğilim mevcut değil" şeklinde yanıtladı.

"Erim, tayin talebinde bulunmuş"

Veysi Erim'in daha önce tayin talebinde bulunduğunu belirten Taşgıran, "Bölge müdürü tarafından bu tayinin asaleti tasdik olduktan sonra gerçekleşebileceği ifade edilmiş. Kendisi de bulunla ilgili iş yerinde mobbing uygulandığını, yalnızlaştırıldığıyla ilgili medyaya bilgi veriyor. Kendisinin de bize herhangi bir müracaatı yok" ifadelerini kullandı. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Diyarbakır Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title