Haberler

Tügva Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan Açıklaması

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "14 yıllık bu büyük devrim, yeni Türkiye'nin kuruluşundaki bu aldığımız önemli mesafe ve bu kazanımlar, bunların kalıcı hale getirilmesi için 16 Nisan çok önemli." dedi.

Ensar Vakfı Ordu Şubesi tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Türkiye Gençliği" konferansına katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, gençlerin gözlerindeki pırıltı, azim, coşku ve heyecanını görmenin fevkalade olduğunu söyledi.

16 Nisan'daki referanduma kadar yoğun bir program yapmaya çalıştıklarını anlatan Bilal Erdoğan, hedeflerin büyük tutulması gerektiğine işaret etti.

Erdoğan, "Yeni Türkiye, büyük Türkiye' dediğimiz, sizin hedeflerinizin büyüklüğü kadar büyük olacak. Çünkü bu ülkenin geleceği Allah'ın izniyle sizlersiniz. Büyük başarılar büyük rüyalarla gelir. Bizler hayatımızı anlamlandıracak, değerli kılacak bir ömür yaşamalıyız." diye konuştu.

Gençlere çok okuma ve çok çalışma tavsiyesinde bulunan Bilal Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tarihimizi, özellikle de yakın tarihimizi çok iyi öğrenmek, anlamak durumundayız. Bir söz var, 'ne kadar çok yağmur yağarsa yağsın taşta gelincik çiçeği bitmez'. Yani biz taş gibi olmayacağız. Bizler verimli toprak gibi olacağız. Nedir bizi verimli toprak yapacak olan? Birikimimiz, ilmimiz, anlayışımız. Onun için imam hatipli olmanız çok önemli. Çünkü öyle gençlik yetiştiği zaman oldu, ecdadını tanımadı, Mehmet Akif'i tanımadı. Mimarlık Fakültesi mezunu oldu, Mimar Sinan'ın bir tane eserinin içine girmeden mezun olduğu, yetiştiği zaman oldu ki maalesef bizi biz yapan değerlerine yabancı oldu. Hatta ve hatta düşman oldu. Onun için o gelincik çiçeğini ne kadar sularsanız sulayın yetiştirilmeyen taş gibi oldular. Sizler verimli toprak gibi olacaksınız."

16 Nisan'da sadece yeni anayasanın oylanmayacağına dikkati çeken Erdoğan, "Aynı zamanda ülkemizin, çocuklarımızın geleceğine, üzerine titrediğimiz vatanımızın beka meselesine, geleceğimizin bağımsızlık anlayışımız üzerinde inşa edilmesine de karar vereceğiz. Bu seçimler inanın 1950'deki rahmetli Adnan Menderes'in iktidara geldiği seçimlerdir veya 2002'deki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidara geldiği seçimlerdir. Bu halk oylamasında inanın onlardan daha önemli." ifadelerini kullandı.

Milletin 14 yıl boyunca, Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve AK Parti iktidarlığı ile beklediği yönetim anlayışıyla hizmet gördüğünü ve kişi başına milli gelirin 3 katından fazla arttığını vurgulayan Bilal Erdoğan, "Ve bu 14 yılda sadece ekonomik alanda gelişmekle kalmadı, özgürlükler alanında da kimse inancından dolayı ötekileştirilmedi, yok farz edilmedi ve Türkiye tarihinin en müreffeh, en özgür ve aynı zamanda en çoğulcu dönemini yaşadı." değerlendirmesinde bulundu.

"16 Nisan çok önemli"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük projeler ardı ardına açıldıkça, Merkez Bankasında rezervlerimiz arttıkça, IMF'ye olan borcumuzu ödeyip tamamladıktan sonra ne yaptılar? Sokakları karıştırmaya, darbe heveslerini canlandırmaya çalıştılar. Şunu hesap ettiler, 2007 yılında Tayyip Erdoğan seçimi kazanamaz diye düşündüler veya 2011 yılında bir şekilde iktidarı kaybeder diye düşündüler. Veyahut da 17-25 Aralık'ta biz Tayyip Erdoğan'ı yıkarız diye düşündüler veya darbeyle 15 Temmuz'da Marmaris'te bir şekilde yakalar götürürüz diye düşündüler. Öyle değil mi? Şimdi mahkeme salonunda her türlü haysiyetsizliği yapan, her türlü yalan söyleyen o kalleşler var ya onlar bir şekilde o ipleri kim tutuyorsa, o sahipleri kimse o sahiplerine hizmet edip Türkiye'den Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti iktidarını silip, yerine kendi oyunlarına, kendi planlarına hizmet edecek birilerinin gelmesi için planlar kurdular. Ama evelallah bu 14 yıllık bu büyük devrim yeni Türkiye'nin kuruluşundaki bu aldığımız önemli mesafe ve bu kazanımlar, bunların kalıcı hale getirilmesi için 16 Nisan çok önemli."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belki de son mirasını bırakacağına değinen Bilal Erdoğan, "Hizmetini taçlandırdığı, bu gayretini, bu 13, 14, 15 yıl veya Allah ne kadar ömür verir kim bilir, Türkiye'ye olan hizmetlerini taçlandıracağı bir değişikliği bizlere sunuyor. 15 Temmuz'un da akabinde, onun da verdiği bizlere mesajı çok net alarak bu kazanımları kalıcı kılacak anayasa değişikliğini yapmamız gerekiyor. ve Türkiye'yi halkın seçtiği kişiler tarafından yönetilebilir kılmamız gerekiyor. Sadece tankı topu tüfeği olduğu için keyfi geldiği zaman darbe yapıp insanların iradesine tahakküm etmek isteyenler... Arkadaşlar, böyle bir şeyi kabul edebilir misiniz?" ifadelerini kullandı.

"İşine geldiği yerde demokrasi, özgürlük"

"Bize demokrasiden, özgürlükten bahseden Avrupa'yı biliyorsunuz değil mi?" sorusunu yönelten Erdoğan, "Hollanda'yı, Almanya'yı, Avusturya'yı biliyorsunuz değil mi? Avrupa'da şu anda yüzde 41'le yönetilen parti yok. Bugün Amerikası, İngilteresi, Almanyası kendisi için istemediği şeyleri bize dayatıyor. İşine geldiği yerde demokrasi, özgürlük. İşine gelmediği yerde atlarını, itlerini bizim vatandaşımızın üstüne sürüyorlar. Gördünüz değil mi?" şeklinde konuştu.

Bilal Erdoğan, ana muhalefet partisi liderinin takip edildiğinde ne oyu kullanılması gerektiğinin anlaşılacağını vurguladı.

Bu ülkeyi bölmek isteyenlerin ve büyümesini istemeyenlerin "hayır" dediğinin altını çizen Erdoğan, Almanya'nın, Hollanda'nın, Avusturya'nın tavırlarının görüldüğünü belirtti.

"16 Nisan'da 'evet' diyecek miyiz?" sorusuna salondakilerden "Evet" cevabını alan Bilal Erdoğan, şöyle devam etti:

"16 Nisan'daki 'evet'in akabinde kurulacak olan yeni Türkiye, Şampiyonlar Ligi. Bu CHP zihniyetinin Türkiyesi, amatör küme. Bu farkı görmek zorundayız. Onlar hiçbir zaman Türkiye'nin gelişmesine, büyümesine, inançlı insanların inançlarını yaşamasına müsaade etmediler. Bunlar bütün yatırımlara, köprüsüne, tüneline, hepsine her zaman karşı çıktılar. Bunlara kalsaydı bu ülke buralara gelemezdi ve gelemedi de zaten. Ta ki Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığında AK Parti hükümetlerinin hizmetleri 2002'de başlayıncaya kadar. Değerli gençler, geleceğinizde darbelerin olmaması için, koalisyonların olmaması için, ekonomik istikrarın daha güçlü takip edilmesi sağlanması için 16 Nisan'da 'evet', sizler için, çocuklarımız için, geleceğimiz için çok önemli."

Konuşmasının ardından öğrenciler tarafından kara kalemle yapılan portresi Erdoğan'a hediye edildi.

Konferansa, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Ensar Vakfı Ordu Şube Başkanı Olgun Küçük, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title