Haberler

Tügva Genel Başkanı Emanet Açıklaması

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, "Bizler kendi evlatlarımızı kendimiz yetiştirmeliyiz.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, "Bizler kendi evlatlarımızı kendimiz yetiştirmeliyiz. Öz güveni yüksek, milli manevi değerlere sahip, kendi alanında uzman, donanımlı gençler yetiştirmek zorundayız." dedi.

Emanet, TÜGVA Kırşehir Temsilciliği hizmet binasının açılış töreninde, bu milletin, yüzyıllar boyunca dünyaya "insanlığın ne demek olduğunu" öğreten bir medeniyetten geldiğini söyledi.

Türkiye'nin uzun yıllar büyük badireler atlattığını, bu nedenle gençliğin sorumluluğunun büyük olduğunu vurgulayan Emanet, şöyle devam etti:

"Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi, 28 Şubatlar, 12 Eylüller, 27 Mayıslar, bu milletin öz değerlerinin ayaklar altına alınmaya çalışılmasının birer örneğidir. Bu süreçleri yaşamış bireyler olarak Türkiye Gençlik Vakfımıza neden ihtiyacımız olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bizler kendi evlatlarımızı kendimiz yetiştirmeliyiz. Öz güveni yüksek, milli manevi değerlere sahip, kendi alanında uzman, donanımlı gençler yetiştirmek zorundayız. Bunu yaparken sadece bu ülkeyi ve bu toprakları da düşünemeyiz. Öyle bir medeniyetten geliyoruz ki sadece bu toprakların değil, bütün mazlum coğrafyanın duası ve umudu olmuş durumdayız."

Gençlerin, vatan, millet ve ümmet bilinciyle hareket etmesi ve hayırlı çalışmalar yapması gerektiğini dile getiren Emanet, "Burada açılışını yaptığımız mekanımız, bu hayırlı çalışmalara güzel bir vesile olmuştur. Allah bu güzel mekanların açılmasına destek olanlardan razı olsun." diye konuştu.

Vali Necati Şentürk de milletin meydanları doldurarak 15 Temmuz darbe girişimini engellediğini belirterek, "Mehmet Akif'in dediği gibi, 'Bu millet çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.' O gençler, 15 Temmuz gecesi o tankların altına yattı. İki tankın altına yattı, kolunu kaybetti. Ama istikbalini, istiklalini, bayrağını ve namusunu çiğnetmedi. Büyük reisin istediği oldu. 'Manevi değerleri yüksek bir gençlik yetişsin istiyorum' diyordu. 15 Temmuz gecesi, gençlerin çoğunlukta olduğu 15 milyon insan meydanları doldurdu. Demek ki aşağı yukarı o nesil artık yetişmiş." ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konser verdiği törende, okçuluk yarışmalarında dereceye giren vakıf üyesi gençlere ödülleri takdim edildi.

Protokol üyeleri, daha sonra Kayabaşı Mahallesi'ndeki Ahi Evran-ı Veli Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Törenlere, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, TÜGVA Kırşehir Temsilcisi Emrah Aydemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title