Haberler

Tügva'dan "Türkiye İçin Evet" Yürüyüşü

İZMİR/UŞAK/MANİSA/AYDIN/ Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İzmir, Manisa, Uşak, Aydın ve Denizli temsilcilikleri "Türkiye İçin Evet" yürüyüşü gerçekleştirildi.

İZMİR/UŞAK/MANİSA/AYDIN/ Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İzmir, Manisa, Uşak, Aydın ve Denizli temsilcilikleri "Türkiye İçin Evet" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bayraklı ilçesi Sevgi Yolu girişinde ellerinde "Milletçe yürekten evet diyeceğiz" afişleri ve dövizleriyle toplanan İzmir TÜGVA üyeleri, "Gençlik için evet", "Gençlik burada milletinin yanında" sloganları atarak, yürüdü.

TÜGVA İzmir Temsilcisi Yasin Keskin, grup adına yaptığı basın açıklamasında, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının önemine değinerek, Türkiye'nin bekası ve istikrarı için "evet" dediklerini belirtti.

Dıştaki düşmanların kılıç kuşandığını haçlı mücadelesine girişmiş olduğunu aktaran Keskin, "15 Temmuz gecesi vatanına sevdalı milyonlar ve onların 'Bugüne kadar halkın gücünün üzerinde bir güç tanımadım' diyen lideri Recep Tayyip Erdoğan tarafından bozuldu. Ülkemizin kaderini bir daha halkına saldıran, devlet kurumlarını işgal eden, gençleri ve liderleri asan, hapseden ve şehit eden vatan hainlerine bırakmamak ve öz vatanımızda parya olmamak için 'evet' diyoruz." diye konuştu.

- Uşak

Uşak Belediyesi önünde toplanan TÜGVA üyeleri ve vatandaşlar, Türk Bayrakları ve üzerinde "evet" yazılı pankartlarla İsmet Paşa Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti.

Uşak Belediyesi Mehter takımı eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na ulaşan grup adına açıklama yapan TÜGVA Uşak Temsilcisi Bilal Ertaş, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, birlik beraberlik vurgusu yaptı.

16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasının önemine değinen Ertaş, "Ülkemizin bekası, istikrar ve güçlü Türkiye için 'evet' diyoruz." dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu ise herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret ederek, milletin kararına saygılı olduklarını ifade etti.

Yürüyüşe AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ve vatandaşlar katıldı.

Kalabalık hatıra fotoğrafının ardından dağıldı.

Manisa

TÜGVA üyeleri ile yürüyüşe destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Manisa Öğretmenevi önünde bir araya geldi.

Ellerinde "Evet" yazılı pankartlar ile İstasyon caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan kalabalık adına basın açıklaması yapan TÜGVA Manisa İl Temsilcisi Mehmet Önal, halk oylamasının önemine değindi.

Türkiye'nin güçlenmeye devam edeceğini anlatan Önal, "Biz hayrın ve şerrin yalnızca Allah'tan geldiğine inanarak ezilmiş, sömürgeleştirilmiş tüm coğrafyaların ümidi olan liderimizi çıktığı yolda yalnız bırakmamak için 'evet' diyoruz. Ülkemizin kaderini bir daha halkına saldıran, devlet kurumlarını işgal eden, gençleri ve liderleri asan, hapseden ve şehit eden vatan hainlerine bırakmamak ve öz vatanımızda parya olmamak için 'evet' diyoruz." dedi.

Basın açıklaması ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda lokma hayrı yapıldı.

Denizli

TÜGVA Denizli İl Temsilciliği üyeleri, İncilipınar Parkı'nda toplanarak ellerinde "Bu bir . (nokta işareti) değil, hayat devam ediyor", "Bu bir ? (soru işareti) değil, gençler başarabilir", "Bu bir ! (ünlem işareti) değil, rejim değişmiyor", "Evet" yazılı dövizler taşıdı.

Ulus kavşağına kadar yürüyen grup adına açıklama yapan TÜGVA Denizli İl Yükseköğrenim Koordinatörü Yunus Atçı, 16 Nisan'ın Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti.

Geçmiş dönemlerde gerçekleşen darbelerden örnekler veren Atçı, şunları söyledi:

"Askeri darbe gerçekleştirmek suretiyle ülke yönetimini ele geçiren cuntacılar, ortaya koyduğu iradeyle özüne dönmeye çalışan millete bin bir türlü zulmü reva görmüşlerdi. İşte 55 senedir oynanan bu oyun 15 Temmuz gecesi vatanına sevdalı milyonlar ve onların, 'Bugüne kadar halkın gücünün üzerinde bir güç tanımadım.' diyen lideri Recep Tayyip Erdoğan tarafından bozuldu. Ülkemizin kaderini bir daha devlet kurumlarını işgal eden, gençleri ve liderlerini asan, hapseden ve şehit eden vatan hainlerine bırakmamak ve öz vatanımızda parya olmamak için 'evet' diyoruz."

Aydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen TÜGVA üyeleri mehter takımı eşliğinde Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayrağı ile "Kararımız evet", "Hayat bir sevince bir de evet deyince güzel" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan TÜGVA Aydın Şube Başkan Yardımcısı Sefa Şık, iç ve dış düşmanlara karşı bütün vatandaşların ülkesine sahip çıkıp referandumda "evet" demeye davet etti.

Yürüyüşe AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve bazı sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Denizli İzmir Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title