Haberler

Tuğgeneral Çitil, Faili Meçhul Suçlamalarını Kabul Etmedi

Güncelleme:

Derik'te 1993-94 yılları arasında 13 köylünün ölümünden sorumlu tutulan dönemin İlçe Jandarma Komutanı Tuğgeneral Çitil, davada suçlamaları reddetti.

Mardin'in Derik İlçesi'nde 1993-94 yılları arasında 13 köylünün faili meçhul bir şekilde öldürülmesinden sorumlu tutulan dönemin İlçe Jandarma Komutanı ve halen Ankara Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Musa Çitil'in tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi.

SUÇLAMALARIN HİÇ BİRİNİ KABUL ETMEDİ

Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya katılan Tuğgeneral Çitil, hakkındaki suçlamaların hiç birisini kabul etmedi. İnsan Hakları Derneği Mardin Şube Başkanı Avukat Erdal Kuzu "Mahkeme heyeti üstü kapalı bu dosyayı kapatmaya çalışıyor" iddiasında bulundu. Derik İlçesi'nde 1993-94 yılları arasında 13 köylünün öldürülmesi ile ilgili dönemin İlçe Jandarma Komutanı Musa Çitil hakkında açılan ve Adalet Bakanlığı'nın talebi, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin onayı ile güvenlik nedeniyle Çorum'a alınan davanın 5'inci duruşması, geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Tuğgeneral Musa Çitil, mağdur yakınları ve avukatlar katıldı.

MÜDAHİL AVUKATLAR, YENİ TANIKLARIN DİNLENMESİNİ TALEP ETTİ

Ankara Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Musa Çitil, bu güne kadar hakkında ortaya atılan suçlamaların hiçbirisini kabul etmediğini söyledi. Duruşmada müdahil avukatlar mahkeme heyetinden Tuğgeneral Musa Çitil'in tutuklanması, duruşmaların kayıt altına alınması, yeni tanıkların dinlenmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti duruşmaların kayıt altına alınması talebini kabul ederken, diğer talepleri reddederek duruşmayı 28 Nisan tarihine erteledi.

"MAHKEME HEYETİ BU ÜSTÜ KAPALI DOSYAYI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR"

İnsan Hakları Derneği Mardin Şube Başkanı Avukat Erdal Kuzu, duruşma bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kuzu, yargılamanın sonuna yaklaşıldığını belirterek, "Mahkeme heyeti üstü kapalı bu dosyayı kapatmaya çalışıyor. Gerçeğin ortaya çıkmasına yönelik bir tavır ortaya koymuyor. Geçen celse bu cinayetleri ortaya koyan iddianameyi destekleyen bir itiraf mektubu geldi. Bu itiraf mektubunu mahkemeye gönderen kişiyi bile mahkeme heyeti dinlemekten uzak durmaya çalışan bir tutumu var. Yani tüm insan hakları savunucularının tüm bu konularla ilgilenen insanların temel talebi şu; yaşanılan yaşanmıştır ama tüm toplum tarafından bu savaş trajedisinin bu insanlığa karşı suçların bilinmesi gerekmektedir. Mahkeme heyeti etnik bir kimliğin yargıçları olmaktan ziyade Türkiye'de yaşayan tüm etniklerin yargıcı olma gibi bir tutum ortaya koyması gerekmektedir" dedi.

"13 SİVİL KÜRT ÖLDÜ"

13 sivil Kürdün öldürüldüğünü söyleyen Kuzu, "Ve bunun JİTEM adı altında işleyen bir cinayet şebekesi var. Sanık Musa Çitil o tarihte bu cinayet şebekesinin başında bulunmaktadır. Bu gerçeği ortaya koymaya çalışan bir tutum ortaya koyması gerekir ama mahkeme heyeti hasbel kader önüne geldiği bu dosyaya bakmaktadır. Dolaysıyla bu gerçeği ortaya çıkaracak herhangi bir ciddi tavır ortaya koymamaktadır. Sonucu başından belli olan bir yargılamaya katılıyoruz ama bu bizler açısından davayı takip etmemize engel olmayacaktır" diye konuştu. Sanığın siyasal iktidar tarafından da korunduğunu iddia eden Kuzu, "Ankara Jandarma Bölge Komutanı insanlığa karşı suç işlediği iddiasıyla yargılanıyor ve hala görevinin başında bulunuyor. Bu Türkiye'deki siyasal iktidarın bu tür suçlar karşısındaki samimiyetsizliğini de ortaya koymaktadır" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

halil tekdalhadepi@hotmail.de:

IHD MARDIN BASKANI DOGRU SÖYLÜYOR. siyasi iktidar böylelerini koruyor.hesabini vermelidir. Jitemi aciklamalidir. o zaman insan oldugu belli olur..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title