Haberler

Tuğçe'ye Liyakat Nişanı Verilmeyecek

Güncelleme:

Almanya'nın Offenbach kentinde tacize uğrayan iki Alman kıza yardım ettiği için hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'a Almanya Liyakat Nişanı verilmeyeceği açıklandı.

Dha DIŞ HABER –

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / DHA

Almanya'nın Offenbach kentinde tacize uğrayan iki Alman kıza yardım ettiği için Sırp genci Sanel M.'nin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'a (23) Almanya Liyakat Nişanı verilmeyeceği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yapılan inceleme sonucunda gerekli şartların bulunmadığı gerekçesiyle liyakat nişanının verilmeyeceği kaydedildi.

GAUCK ÇOK ETKİLENMİŞTİ

Olay olduğunda Tuğçe'nin başkalarını korumak isterken hayatını kaybetmesinin kendisini etkilediğini belirten Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, liyakat nişanı verilmesi için inceleme yapılmasını istemişti.

Tuğçe'nin liyakat nişanı alaması için internet üzerinden yapılan kampanyaya 300 bin kişi katılarak öneride bulunmuş, Federal Hükümet de medeni cesaretten ötürü Almanya'da birçok insanın gözünde 'kahraman' haline gelen genç kıza Almanya'nın tek liyakat nişanı olan "Bundesverdienstkreuz"un verilmesi önerisine sempatiyle yaklaştığını açıklamıştı.

ÇOK ENDER VERİLİYOR

Almanya Liyakat Nişanı çok istisnai durumlarda veriliyor. Bu güne kadar "Bundesverdienstkreuz"u 1977'de "Landshut" isimli Lufthansa Havayolları uçağının kaçırılması sırasında vurularak öldürülen kaptan pilot Jürgen Schumann ile 2009'da Münih'te bir kavgayı ayırmak isterken hayatını kaybeden iş adamı Dominik Brunner aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Offenbach Almanya Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title