Haberler

Tüfenkci: "Uyuşturucu Transit Rotası, Kuzey Kafkaslara Kaydı"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ekim ayı itibariyle uyuşturucu madde, akaryakıt, sigara ve ticari eşya başta olmak üzere 1 milyar 772 milyon lira değerinde kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldığını bildirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ekim ayı itibariyle uyuşturucu madde, akaryakıt, sigara ve ticari eşya başta olmak üzere 1 milyar 772 milyon lira değerinde kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldığını bildirdi.

Tüfenkci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının bütçesine ilişkin sunum yaptı.

Türkiye'nin, "ticaretin daha kolay ve daha güvenli yapıldığı ülke" olmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Tüfenkci, bu çerçevede çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.

Tüfenkci, gümrük hizmetlerini hızlı ve etkin şekilde sürdürebilmek için ihtiyaç duyulan yerlerde yeni gümrük kapıları ve müdürlükleri açtıklarını ve mevcutlarını yenilediklerini söyleyerek, "Kapıköy Gümrük Kapısı'nın 24 Ağustos'ta temelini attık, yenileme işlemleri 2017'de tamamlanacak. Sarp Gümrük Kapısı'nın daha iyi şartlarda hizmet vermesi için yeniden inşaasına başlandı ve 2018'de bitirilecek. Gürbulak, Hamzabeyli, İpsala ve Posof/Türkgözü Gümrük Kapılarımız, yeniden inşa edilecek. Hamzabeyli ve İpsala Gümrük Kapılarını, 2017 yılı içinde ihale edeceğiz. Habur Gümrük Kapısı, Tek Durak projesine uygun olarak yeniden yapılandırılacak." diye konuştu.

Gaziantep'e 2. ihracat kapısı

Erenköy Gümrük Müdürlüğünün şehir dışına taşınarak, Erenköy Lojistik Merkezi ve Gümrük Tesisleri olarak faaliyete geçmesi için TOKİ ile protokol imzaladıklarını dile getiren Tüfenkci, bu yıl Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Adıyaman ve Halkalı Gar Gümrük Müdürlükleri'nin faaliyete geçtiğini ifade etti.

Tüfenkci, Carablus bölgesinde Fırat Kalkanı Operasyonu ile sağlanan güvenlik durumu ve bölgenin acil insani yardım ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, Karkamış Sınır Kapısı'ndan insani yardım malzemeleri ve ihtiyaç duyulan diğer malzemelerin giriş ve çıkışlarında gümrük hizmeti verilmeye başlandığını bildirdi. Gaziantep Valiliğinin koordinasyonunda, Öncüpınar Sınır Kapısı'na alternatif olarak, ikinci bir ihracat kapısı yapılması yönünde süren çalışmaların son aşamaya geldiğine değinen Tüfenkci, gelecek haftalarda Karkamış Sınır Kapısı'nın faaliyete geçeceğini bildirdi.

Güveni·li·r ti·caret erbabının i·mkanları

Bakanlık olarak hayata geçirilen uygulamalar hakkında bilgi veren Tüfenkci, BİLGE (Bilgisayarlı Gümrük Etkinlikleri) sistemini sürekli güncellediklerini ve yeni modüller eklediklerini belirtti. Bu yıl 21 kurum tarafından düzenlenen, 116 belgenin Tek Pencere Sistemi'ne alındığını kaydeden Tüfenkci, Bursa'da ve Mersin'de Konteyner ve Liman Takip Sistemi pilot uygulamalarına geçildiğini ve 2017'de de tüm limanlarda uygulanacağını aktardı.

Tüfenkci, Türkiye'de 42 firmanın Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü bulunduğunu ve bu rakamı 2017 yılı sonuna kadar 100'e çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kara sınır kapılarında gümrük işlemlerinde süreci tek aşamaya indirerek, işlemleri hızlandırmak amacıyla Tek Durakta Kontrol Projesi'ni başlattıklarını hatırlatan Tüfenkci, 2017 yılında Habur Sınır Kapısı'nda tek durak uygulamasına geçeceklerini söyledi.

"Uyuşturucu transit rotası, Kuzey Kafkaslara kaydı"

Tüfenkci, Ekim ayı itibariyle uyuşturucu madde, akaryakıt, sigara ve ticari eşya başta olmak üzere 1 milyar 772 milyon lira değerinde kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldığını bildirdi. Uyuşturucu madde kaçakçılığıyla mücadeleye büyük önem verdiklerinin altını çizen Tüfenkci, 16 bin farklı maddenin tespitini yapabilen ve dünyada yeni kullanılmaya başlanan uyuşturucu ve kimyasal madde tespit cihazları temin ederek personelin kullanımına sunduklarına dikkati çekti. Son dönemlerde tüm sınır kapılarında alınan yoğun tedbirler ve mücadelenin etkili olduğunu anlatan Tüfenkci, uyuşturucu transit rotasının, Kuzey Kafkaslara doğru kaydığına işaret etti.

Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele konusunda oluşturulan özel ekibin etkin çalışmalarıyla, özellikle sahte fatura, belge ve teminat düzenlenerek yapılan suistimallerin ortaya çıkarılmasında başarılı sonuçlar elde edildiğini anlatan Tüfenkci, 1 milyar 368 milyon lirayı bulan usulsüzlüğün tespit edildiğini ve gerekli işlemlerin yapıldığını söyledi.

Tüfenkci, gümrük iş ve işlemlerinin tümünde otomasyona geçilmesi hedefi doğrultusunda Komuta Kontrol Merkezimizi tümüyle yenilediklediklerini ifade etti.

"Karekodlu çek sistemini zorunlu kıldık"

Bu yıl yürürlüğe giren "Yatırım Ortamının İyileştirilmesine Yönelik Kanun"da yer alan düzenlemelerle, şirket kuruluş işlemlerinde ticaret sicili müdürlüklerini tek temas noktası haline getirdiklerini belirten Tüfenkci, karşılıksız çek kesenler için adli para cezası öngördüklerini ve çeke itibar kazandıracak karekodlu çek sistemini zorunlu kıldıklarını söyledi.

Tüfenkci, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ile gerçek ve tüzel kişilere ait ticaret sicili kayıtları, tescil ve ilan işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirildiğini ve böylece 1 günde şirket kurulabildiğini anlattı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Gaziantep Kapıköy Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title