Haberler

Tüfenkci: "Tek Pencere Sistemi Haziran Başı İtibarıyla Hayata Geçmiş Olacak"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin soruları cevaplaması Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci AA Editör Masası'na konuk oldu: (3) Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çek Yasası'nda bazı düzenlemeler yapacaklarını belirterek, "Bunları da kamuoyu görüşüne açtık. Dönüşler hep olumlu. Yakında iflas ertelemeye yönelik düzenlemeyle Meclise sevk edeceğiz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin soruları cevaplaması Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci AA Editör Masası'na konuk oldu: (3)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çek Yasası'nda bazı düzenlemeler yapacaklarını belirterek, "Bunları da kamuoyu görüşüne açtık. Dönüşler hep olumlu. Yakında iflas ertelemeye yönelik düzenlemeyle Meclise sevk edeceğiz. Adalet Bakanlığı ile iflas erteleme üzerine çalışıyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Tüfenkci, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye ve İran arasındaki sınır kapılarındaki modernizasyon çalışmalarının ne zaman tamamlanacağı, sınır kapılarının faaliyete geçmesi ve İran'a uygulanan ambargonun kalkmasından bölge ticaretinin nasıl etkileneceği sorusu üzerine Tüfenkci, özellikle İran'a ambargonun kalkmasından sonra bu ülkeyle ticaret hacminin artacağını söyledi.

İran ile ticaret hacminin artırılması için ciddi çalışmalar yapıldığını belirten Tüfenkci, iki ülke arasında yapılan görüşmelerden çıkan neticelerin olumlu olduğunu ifade etti. Ambargolar kalktıktan sonra Gürbulak-Bazargan Gümrük Kapısı'nın öneminin artacağına dikkati çeken Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Oradaki ihracat işlemlerinin, tır çıkış sayılarının artacağını hesap ederek ziyarette bulunduk. Acil olarak yapacağımız düzenlemeleri gerçekleştirdik, ama ileriki dönem için de şu anda projesi yapılıyor, yeniden Gürbulak Sınır Kapısı'nı yıkıp, yapacağız. Van için de önemli olan ve İran ile bir başka kapımız olan Kapıköy-Razi Kapısının haziran sonu itibarıyla temellerini atıp, bir yıl içinde yapıp faaliyete geçirmiş olacağız. Esendere-Sero Kapımızı Yap-İşlet-Devret modeliyle bitirmiş durumdayız, ancak oradaki güvenlik operasyonlarının bitmesini bekliyoruz. Biter bitmez o kapımızın açılışını yapıp, işletmeye alacağız. Yaptığımız hazırlıklarla beraber artan ticaret hacmimizi kolaylaştırıcı bir şekilde ihracatçılarımızın önünü açan ve bölge sınır illerini de kalkındıracak şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz."

ABD'den getirilen ve "hayalet" olarak adlandırılan ZBV Back Scatter sisteminin Habur Sınır Kapısı'nda faaliyete geçtiğini anımsatan Bülent Tüfenkci, "Bu sistem, biraz daha insanları rahatsız etmeden, insanların vaktini almadan araçlar geçerken veya araçlar durduğunda hızlı şekilde tarayan özellikle mühimmat ve bomba noktasında duyarlı aletlerden oluşuyor. Bununla ilgili Habur'da olumlu dönüşler aldık. Arkadaşlarımıza ihale talimatı vermiştik. Mayıs ayı içinde ihaleleri bitirip, riskli gördüğümüz diğer kapılarımıza da bu cihazlardan göndereceğiz" açıklamasında bulundu.

Gümrük işlemlerinin sadeleştirilmesi ve kolaylaştırılması kapsamında Tek Pencere Sistemi'nin yenilik ve hız getireceğini vurgulayan Tüfenkci, ihracatçılar ile ithalatçıların işlemlerini tek noktadan yapmalarını, tüm belgelere bu sistem üzerinden ulaşmalarını istediklerini söyledi. Tüfenkci, bu kapsamda bakanlıklarla ve kurumlarla bazı protokoller yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Son olarak bununla ilgili 5 Mayıs'ta tüm işlemleri almış olacağız. 64. Hükümetin 6 aylık eylem planında da taahhütleri içinde olan ve mayısta pilot olarak uygulanacak sistem, haziran başı itibarıyla da hayata geçmiş olacak. Söz konusu sistemin hayata geçmesiyle işlemlerin yüzde 60'ını kolaylaştırmış olacağız, yüzde 40'ı ise gümrük işlemlerinin laboratuvar boyutu. Yeni çalışmayla hedefimiz bu sistemi de ortak bir havuza alıp insanımızın işlerini kolaylaştırmak."

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Bülent Tüfenkci Anadolu Ajansı İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title