Haberler

Tüfenkci: "O Bölge İnsanlarının Yanında Olacağız"

Görüntü Dökümü : Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliğince düzenlenen "Kadın Akademi ve Liderlik Çalıştayı"ndan detaylar Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin konuşması Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: "Devlet olarak, hükümet olarak elbetteki o annelerimizi de o esnaflarımızı da orada yaşayan vatandaşlarımızı da bu terör örgütünün eline ve insafına bırakma niyetimiz yok. Her fırsatta da biz o bölgeye giderek, o bölge insanlarının yanında olacağız. Devlet olarak, hükümet olarak terör örgütünün yapmış olduğu tahribatı giderme adına, maddi manevi, her daim yanlarında olacağız" Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Devlet olarak, hükümet olarak elbetteki o annelerimizi de o esnaflarımızı da orada yaşayan vatandaşlarımızı da bu terör örgütünün eline ve insafına bırakma niyetimiz yok. Her fırsatta da biz o bölgeye giderek, o bölge insanlarının yanında olacağız. Devlet olarak, hükümet olarak terör örgütünün yapmış olduğu tahribatı giderme adına, maddi manevi, her daim yanlarında olacağız" dedi.

Görüntü Dökümü :

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliğince düzenlenen "Kadın Akademi ve Liderlik Çalıştayı"ndan detaylar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin konuşması Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Devlet olarak, hükümet olarak elbetteki o annelerimizi de o esnaflarımızı da orada yaşayan vatandaşlarımızı da bu terör örgütünün eline ve insafına bırakma niyetimiz yok. Her fırsatta da biz o bölgeye giderek, o bölge insanlarının yanında olacağız. Devlet olarak, hükümet olarak terör örgütünün yapmış olduğu tahribatı giderme adına, maddi manevi, her daim yanlarında olacağız"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Devlet olarak, hükümet olarak elbetteki o annelerimizi de o esnaflarımızı da orada yaşayan vatandaşlarımızı da bu terör örgütünün eline ve insafına bırakma niyetimiz yok. Her fırsatta da biz o bölgeye giderek, o bölge insanlarının yanında olacağız. Devlet olarak, hükümet olarak terör örgütünün yapmış olduğu tahribatı giderme adına, maddi manevi, her daim yanlarında olacağız" dedi.

Tüfenkci, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliğince düzenlenen "Kadın Akademi ve Liderlik Çalıştayı"nın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş hayatında kadınlara daha esnek çalışma koşulları sağlanması için çalışma yürütüldüğünü belirterek, Meclise getirilecek çalışmanın çerçevesinin henüz belli olmadığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu noktada çalışma yaptığını vurgulayan Tüfenkci, bunun AK Parti'nin seçimlere yönelik vaatleri içerisinde de yer aldığını hatırlattı.

Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Şu anda hazırlık aşamasında. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız hazırlıklar bittiğinde kamuoyuyla paylaşacak. Ben de burada kadınlarımızın esnek çalışmayla ilgili talepleri olduğunu ve bu taleplerin de zaten hükümetimiz tarafından gündemde olduğunu ifade ettim."

Habur Sınır Kapısı

Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı'ndaki son durumla ilgili, "Habur Sınır Kapısı'nda şu anda normal geçişler devam ediyor. Kapımız açık ancak 5 Ocak'tan bu yana güvenlik nedeniyle, Silopi ve Cizre'deki operasyonlar nedeniyle günün belli saatlerinde, belli sayıda araçların geçişine izin veriliyordu ancak Silopi'deki operasyonlar bitmek üzere. Cizre'de de operasyonlar bittiğinde tamamen 24 saat esası içerisinde tekrardan çalışmalara başlayacak. Çünkü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki ihracatçılarımızın ciddi anlamda talepleri var ve beklentileri var" diye konuştu.

Bakanlık olarak bu noktada hiçbir eksikleri olmadığını bildiren Tüfenkci, "24 saat esası üzerinden personelimiz takviye personelle birlikte orada görev yapmakta. Kapıda her türlü güvenlik önlemlerini de almış vaziyetteyiz. Güvenlik güçlerimiz, yol emniyetini sağladığı an sıkıntı olmadan geçişler sağlanacak" ifadesini kullandı.

Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı'ndan geçişlerin şu anda 07.00-16.00 saatleri arasında yapıldığına işaret ederek, günden güne saatlerin uzatıldığını ve geçiş sayısının daha da fazlalaştığına işaret etti.

Bakan Tüfenkci, "Terör örgütü PKK'nın bölge halkına Habur Sınır Kapısı'ndan geçişlere izin vermeme noktasında bir baskısı olduğu kamuoyuna yansıdı" şeklindeki soruya, şu yanıtı verdi:

"Terör örgütü PKK'nın esasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bölge halkına sadece kapılar yönünden değil her alanda baskısı var. Sokağa çıkartmamayla baskısı var, çukurlar açarak baskısı var, oradaki okulları yakarak baskısı var. Şu anda biz Kadın Çalıştayı'ndayız. Kadınlara yönelik eve haps ederek baskısı var, hasta çocuklarına, emzirdikleri çocuklarına mama almalarına dahi müsaade etmeyecek şekilde, sokağa çıkmalarına izin vermeme baskıları var. Hastaneleri yakarak baskıları var. Kadınlarımızı özellikle tek tipleştirme amacıyla tehditle, kültürel erozyona uğratmakla baskıları var. Yine kadınlarımızın annelerimizin çocuklarını zorla dağa kaldırmakla zulümleri var."

"Diyarbakır annelerini hatırlayın, günlerce Diyarbakır'da eylem yaptılar" diyen Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bir tek terör örgütü bu noktada yumuşamadı ve çocuklarını kendilerine iade etmedi. Zorla veya kandırarak götürmüş oldukları çocuk yaştaki kızlarımız, delikanlılarımız var. Onların oluşturduğu annelerimiz üzerinde baskıları var. ve oradaki esnaflarımızın, tüccarlarımızın kepenklerini açtırmamakla, ticareti bitirmekle, evlerine AŞ götüremez duruma getirerek, o evdeki çocuklarının bakımını üstlenen, yemek yapmaya çalışan annelerimize baskısı, zulmü hala devam ediyor. Devlet olarak, hükümet olarak elbetteki o annelerimizi de o esnaflarımızı da orada yaşayan vatandaşlarımızı da bu terör örgütünün eline ve insafına bırakma niyetimiz yok. Her fırsatta da biz o bölgeye giderek, o bölge insanlarının yanında olacağız. Devlet olarak, hükümet olarak terör örgütünün yapmış olduğu tahribatı giderme adına, maddi manevi, her daim yanlarında olacağız. Çünkü o insanlar bu milletin asli unsurları, birinci sınıf unsurlarıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Habur Sınır Kapısı Bülent Tüfenkci Malatya Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title