Haberler

Tüfenkci: "Başka Bir Güç Milletin Iradesine Ipotek Koymasın Istiyoruz"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Başka bir güç milletin iradesine ipotek koymasın istiyoruz. Onun için de inşallah 16 Nisan'da kendi irademize sahip çıkmak adına sandıklara gidip hep beraber 'evet' diyeceğiz." dedi.

Malatya'nın Arapgir ilçesindeki Samime Aydınlar Kongre ve Kültür Merkezinde vatandaşlarla bir araya gelen Tüfenkci, içerisinde bulundukları binayı yaptıran Mehmet Ali Aydınlar gibi iş adamları yetiştirmesini istediklerini bildirdi.

Güçlü Türkiye, güçlü yönetimin sadece AK Parti'nin hayali olmadığı anlatan Tüfenkci, bunun Adnan Menderes, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş'in de hayali olduğunu vurguladı.

Her türlü terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye'nin aynı zamanda büyümek için her saniye çaba harcadığını vurgulayan Bakan Tüfenkci, milletin yanında efendi olarak değil hizmetkar olarak bulunduklarına değindi.

Türkiye'de artık koalisyonlar olmasını istemedikleri belirten Tüfenkci, şunları söyledi:

"Başka bir güç milletin iradesine ipotek koymasın istiyoruz. Onun için de inşallah 16 Nisan'da kendi irademize sahip çıkmak adına sandıklara gidip hep beraber evet diyeceğiz. Allah'a hamdolsun baktığımız zaman kapılarda gümrüklerde oy kullanılmaya başlandı. Yurt dışında oy kullanılmaya başlandı. Baktığımız zaman 1 Kasım seçimlerinin ilk gününde 10 bin kişi, referandum oylamasının ilk gününde ise 38 bin kişi sandık başına gitti. Yani millet bu anayasa değişikliğine esasında sahip çıkıyor, ilgi gösteriyor, alaka gösteriyor."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetimdeki çift başlılığın kalkacağını anımsatan Bülent Tüfenkci, güçlü bir yasama, yürütme ve yargının ise hayata geçeceğine işaret etti.

Bakan Tüfenkci, muhalefetin yeni sistemle ilgi vatandaşları yanılttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Siz bakmayın muhalefetin yalanlarına. Onların söyleyeceği, ifade edeceği hiç bir konu olmadığı için ha bire dün başka söylüyorlar, bugün başka söylüyorlar. Akıllarına ne gelirse söylüyorlar. Oysa zahmet edip 18 maddeyi bir okusalar bu anayasa değişiliğinin ne getirdiğini onlar da görecekler. Eğer 'hayır' diyen birini görürseniz sorun, deyin ki 'Bu anayasa değişikliği, yargıda, mecliste ne getiriyor?' Size ne anlatacaklar bakın. İşte ana muhalefet partisinin genel başkanı çıkıyor, anlattıklarını hep beraber dinliyoruz, izliyoruz. Sallıyor da sallıyor. Kılıcının her tarafı kesiyor mübarek. Çünkü utanmıyor ki o yalanlarından. Muhtarlara gidiyor diyor ki '16 Nisan'da evet çıkarsa bir sözüyle muhtarlığınız elinizden alınacak.' Yahu insaf ya. Madem bu anayasa değişikliğini okumadın bari 82 anayasasını oku. Muhtarlık anayasal bir kurum. Bunun değişikliği mi var burada? Onları bile okumaktan acizler ama bunlar milleti yönetmeye talipler. Allah'tan ki millet 11 seçimdir bunlara yol vermiyor. Verse Türkiye'yi nereye götüreceklerini varın siz görün."

Konuşmaların ardından ilçedeki Millet Hanını ziyaret eden Tüfenkci, daha sonra ilçedeki esnafı tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Bülent Tüfenkci'ye ilçe ziyaretinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Arapgir Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title