Haberler

Tüdemsaş'ın Konteyner Taşıma Vagonuna Tsı Belgesi

Sivas'ta üretim yapan Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ), Avrupa'nın darası düşürülmüş en modern vagonu olan Sgns Konteyner Taşıma vagonu için TSI (Technical Specifications for Interoperability- Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartnameleri) belgesi aldı.

Sivas'ta üretim yapan Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ), Avrupa'nın darası düşürülmüş en modern vagonu olan Sgns Konteyner Taşıma vagonu için TSI (Technical Specifications for Interoperability- Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartnameleri) belgesi aldı. Bu kapsamda 200 adet vagon üretimi yapılacak.

TÜDEMSAŞ'ın daha önce çalışmalarını tamamladığı vagonların iki prototipi Avusturya'da, uluslararası standartlardaki test merkezinde teste tabi tutuldu. Testlerden başarıyla geçilmesinin ardından TÜDEMSAŞ 200 adet üretilecek olan Avrupa'nın en düşük daralı modern yük vagonu olan Sgns için TSI belgesini aldı.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Koçarslan, seri üretimine başlanacak olan Sgns tipi vagon için alınan TSI Belgesi teslim töreninde açıklamada bulundu. Koçarslan, "Sgns tipi konteyner vagonunun TSI sertifikasyon süreci tamamlanmıştır. Avrupa ve Orta Doğu'nun yük vagonu sektöründeki piyasalarına hakim olmak için vagon üretimimizi, vagonların bakım, onarım, revizyonlarını ve yedek parça üretimimizi tamamen Avrupa standartlarında uygun şekilde üretmemiz gerekiyor. Bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma ve emek sarf ettik. Bunun devamında yıl sonuna kadar bir aksilik olmazsa Talns tipi cevher taşıma vagonumuzla Zacens tipi ısıtmalı sarnıç vagonumuzun da sertifikasyon süreçleri tamamlanacaktır. 2018 yılına geldiğimizde milli vagonumuzla birlikte 10 farklı tipte TSI sertifika onayı alınmış vagon çeşidimiz olacaktır. Buradan, bütün birimlerimizi çalışma arkadaşlarımızı, yol arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Büyük bir cesaretle bu işin ihalesini alıp çok büyük fedakarlıklarla çalışan yüklenici firma sahibi ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Kamu-Özel sektör işbirliği ile TSI şartlarına uygun 200 adet Sgns tipi vagonunu Tüdemsaş ile birlikte üreteceklerini ifade eden yüklenici firma sahibi Nurettin Yıldırım ise, "TÜDEMSAŞ'taki mantalite son 3 yılda büyük bir değişim geçirdi. Demiryolu sektöründe ise son 13 yıllık zamanda hükümet demiryollarına büyük önem verdi. Biz burada başarının en önemli etkeni olarak TÜDEMSAŞ'ın 75 yıllık bilgi, birikim ve tecrübesini görüyoruz. Başarı tek başına elde edilen bir şey değildir. Başarının ekip çalışması ürünü olduğunu özellikle belirmek isterim. Dünyada, sınıfında oldukça başarılı bir vagonun sıfırdan tasarlanması, prototip imalatı, testlerinin yapılması ve sertifikasyonun yapılması süreci bu kadar kısa sürede olmamıştır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TÜDEMSAŞ, AR-GE Dairesi Başkanı Mahmut Demir ise, Sgns vagonunun teknik özelliklerinden ve test süreci hakkında bilgiler verdi. Demir, "Avrupa'nın en düşük daralı ve en modern vagonu olan Rgns tipi vagonun TSI üretim belgesini kısa bir süre önce almıştık. 200 adet üretimini gerçekleştireceğimiz Sgns vagonunun statik ve dinamik, fren, çarpışma, gürültü testlerini uluslararası standartlara uygun test merkezi olan Avusturya'da yaptırdık. Vagonumuz bu testleri başarıyla geçti. Şu an şirketimizde projeleri üzerinde çalıştığımız ve hedeflediğimiz 10 değişik tipte yeni vagon projemiz var" ifadelerini kullandı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title