Haberler

Tübitak ve Avrupa Komisyonu'ndan Anadolu Üniversitesi' Öğretim Elemanlarına Destek

Anadolu Üniversitesi’ndeki bazı öğretim elemanları, farklı alanlarda yaptıkları çalışmalar sayesinde TÜBİTAK ve Avrupa Komisyonu tarafından desteğe layık görüldü.

Anadolu Üniversitesi'ndeki bazı öğretim elemanları, farklı alanlarda yaptıkları çalışmalar sayesinde TÜBİTAK ve Avrupa Komisyonu tarafından desteğe layık görüldü.

Anadolu Üniversitesi'nden konuyla alakalı yapılan açıklamada, Eğitim Fakültesi, Açıköğretim Fakültesi gibi çeşitli fakültelerde görev yapan öğretim üyeleri, TÜBİTAK ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklendiği belirtildi. Açıklamada, "Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Erdoğan, 2015 yılı güz döneminde önermiş olduğu, Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Dr. T. Volkan Yüzer'in danışman, Yrd. Doç. Dr. M. Recep Okur ve Öğr. Gör. Salih Gümüş'ün de e-Öğrenme uzmanı olarak görev alacakları "Okul Öncesi Öğretmenleri için e-Mentörlük Temelli Eğitim (e-MENTE: OÖÖ)" başlıklı projeleri "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü. Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Bölümü Öğretim Elemanları Doç. Dr. M. Emin Mutlu, Arş. Gör. İlker Kayabaş, Arş. Gör. Buket Kip Kayabaş ve Ayşe Peri Mutlu'nun 2015 yılı güz döneminde önermiş oldukları "Sanal Ortamdaki Öğrenme Deneyimlerinin Yönetimi için Yapay Zeka Teknolojileriyle Desteklenmiş Bir Yaşam Günlüğü Sisteminin Tasarımı, Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi" başlıklı projeleri "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında, TÜBİTAK tarafından kabul edildi" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Dr. Gülsün Eby ve Arş. Gör. Hakan Altınpulluk'un 2015 yılında önermiş oldukları "Açık ve Uzaktan Öğrenmede Evrensel Tasarım İlkeleri Çerçevesinde Arttırılmış Gerçekliğin Kullanılabilirliği" başlıklı projeleri "3001 Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı"nın da TÜBİTAK tarafından desteklendiği, Universitat Oberta de Catalunya Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ana Elena Guerrero Roldan'ın 2015 yılında önerilmiş olduğu ve Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Dr. Gülsün Eby, Yrd. Doç. Dr. Serpil Koçdar, Yrd. Doç. Dr. M. Recep Okur ve Dr. Nejdet Karadağ'ın ortak olarak görev aldıkları "An Adaptive Trust-Based e-Assessment System For Learning - @ TeSLA" başlıklı projeleri, "Horizon 2020-Ict 20-2015: Technologies For Better Human Learnıng And Teaching" kapsamında, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye layık görüldüğü eklendi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Üniversitesi Emin Mutlu Tübitak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title