Haberler

Tübitak'tan Liseli Gençlere Doğa Kampı

Mersin il Milli Eğitim Müdürlüğü, "Yeşiliyle mavisiyle merhaba doğa" projesi kapsamında, 60 liseli öğrenciye TÜBİTAK desteğinde bir hafta süren doğa kampı düzenledi.

Mersin il Milli Eğitim Müdürlüğü, "Yeşiliyle mavisiyle merhaba doğa" projesi kapsamında, 60 liseli öğrenciye TÜBİTAK desteğinde bir hafta süren doğa kampı düzenledi.

Erdemli Talat Göktepe Çamlığı'nda gerçekleştirilen kampa Mersin merkez, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz ve Mezitli ilçelerindeki Anadolu ve Fen liselerinin 9 ve 10'uncu sınıflarında okuyan öğrenciler katıldı.

Proje yürütücüsü Ferhat Çiftçi yaptığı açıklamada, projeyle, öğrencilerin doğada kendilerine yetme gibi becerilerin kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Bütün etkinlikleri, açık alan ve doğal ortamlarda gözlem ve uygulamalar yaparak gerçekleştirdiklerini ifade eden Çiftçi, kampın eğlenceli geçmesi için zaman zaman akşamları izci ateşi yakıp gençlerin eğlendiğini belirtti.

Kampta, çevre bilincini yerleştirmek için eğitimler verdiklerini anlatan Çiftçi, "Gençlerimizle Lemas Kanyonu'nda doğa yürüyüşü yaparken, diğer taraftan da balık tutmasını öğretiyoruz. Öğrencilere, okçuluk ve son yılların önemli spor etkinliklerinden olan oryantiring sporunu yaptırdık. Kamp bitiminde katılımcılara belge verilecek" dedi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ferhat Çiftçi Tübitak Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title