Haberler

Tübitak'tan Doktora Öğrencilerine "1002: Hızlı Destek Programı"

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Birimi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) tarafından düzenlenen "1002: Hızlı Destek Programı Tanıtım Toplantısı" Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Salon Anadolu'da yapıldı.

Doktora öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, ARİNKOM TTO Ulusal Projeler Koordinatörü Olcay Sevik katılımcıları bilgilendirdi. Sevik, TÜBİTAK tarafından yürütülen 1002: Hızlı Destek Programı'nın doktora öğrencilerinin ar-ge programları içerisinde, yürütücü olarak başvurabildiği tek program olduğunun altını çizdi. Programa başvuru, destek ve devam koşulları ili ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, Olcay Sevik, "TÜBİTAK değerlendirip kabul ettiği projelerde otuz bin liraya kadar destek sağlıyor. Ancak bu desteği alabilmenin de koşulları var" dedi.

TÜBİTAK'ın üç çeşit destek programı olduğundan da bahseden Sevik, "Bazı programların başvuru tarihleri, bazılarının ise çağrılı destek programları var. Fakat 1002: Hızlı Destek Programı başvuruya sürekli açık olan bir programdır" ifadelerini kullandı.

Projenin hazırlanması, yazım aşaması gibi noktalarda önemli bilgilendirmelerde bulunan Olcay Sevik, atamalarda 1002: Hızlı Destek Programı'na katılımın doktora öğrencilerine ek puan getireceğini de kaydetti.

ARİNKOM TTO Ulusal Projeler Koordinatörü Olcay Sevik, sunumunun ardından toplantıya katılan doktora öğrencilerinin sorularını cevapladı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title