Haberler

Tübitak'ta Sahte Diplomalı Personel" Soruşturması

"TÜBİTAK'a sahte diplomalı personelin alındığı" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski TÜBİTAK Başkanı Hasan Palaz'ın hakkında yürütülen bir başka soruşturmadan daha tutuklanması talebi reddedildi.

"TÜBİTAK'a sahte diplomalı personelin alındığı" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski TÜBİTAK Başkanı Hasan Palaz'ın hakkında yürütülen bir başka soruşturmadan daha tutuklanması talebi reddedildi.

Palaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla bağlantılı soruşturma ve TÜBİTAK'a "sahte diplomalı personelin işe alındığı" iddiası kapsamında tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcı Serdar Coşkun, C.A. isimli bir personelin sahte diploma ile işe başladığı iddiasına yönelik soruşturmada ifadesini aldığı Palaz'ı, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Mahkeme Palaz'ın tutuklanması istemini reddetti.

Palaz, hakkında iki ayrı soruşturmadan tutuklama kararı bulunduğu için yeniden Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

-"Tutukluluk haline itirazda bulunduk"

Palaz'ın avukatı Gökhan Güni, AA muhabirine, müvekkilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla bağlantılı soruşturma kapsamında ve "resmi evrakta sahtecilik" suçundan tutuklanmasına da itiraz ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hasan Palaz Tübitak Sincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title