Haberler

Tubitak Proje Yarışmasında Karatekin Üniversitesi Öğrencisi Birinci Oldu

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmalarında Çankırı Karatekin Üniversitesinden mezun olan Yüksek Lisan öğrencisi Yaşar İpek birinci oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmalarında Çankırı Karatekin Üniversitesinden mezun olan Yüksek Lisan öğrencisi Yaşar İpek birinci oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca üniversite öğrencilerine yönelik her yıl düzenlenen yarışmalara bu yıl 296 proje başvurusu yaptı.

Yapılan bilimsel değerlendirmeler sonucunda 100 projenin sergilenmesine karar verildi. Hacettepe Üniversitesi Sergi Salonu'nda 2 gün sergilenen projeler arasında dereceye giren projeler jüri tarafından değerlendirmeye alındı ve 24 çalışma ödüle layık görüldü. Birincilere 10 bin, ikincilere 7 bin 500, üçüncülere ise 5 bin lira ödül verildi.

Süreç Geliştirme Kategorisinde, Proje Danışmanlığını Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş'ın yaptığı Çankırı Karatekin Üniversitesinden mezun olan Yüksek Lisan öğrencisi Yaşar İpek, Atık Meyve Suyu Posalarının Değerlendirilmesi Projesi ile birinci olarak 10 bin TL'lik ödülün sahibi oldu.

Kendi kategorisinde ODTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi gibi 9 üniversiteden katılan projeler içerisinden sıyrılarak birincilik ödülünü alan Yaşar İpek'i Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ta makamında kabul etti.

Proje Danışmanı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş'ın da eşlik ettiği kabulde Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş TÜBİTAK gibi çok önemli bir kurumdan bilimsel bir çalışmanın ürünü olarak alınan bu ödülün çok anlamlı ve prestijli olduğunu ve kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek Yaşar İpek'i tebrik etti.

Rektör Savaş, genç bir üniversite olan Çankırı Karatekin Üniversitesinin yakaladığı akademik başarılara bu ödülle bir yenisini daha eklediğini söyledi.

İpek, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın girişimleri ile Çankırılı İş adamı Burhan Koruk tarafından dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karatekin Üniversitesi Ali İbrahim Savaş Yaşar İpek Çankırı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title