Haberler

TÜBİTAK Proje Yarışmasında Cizreli Öğrencilerden Büyük Başarı

Güncelleme:

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları belli oldu.

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları belli oldu.

Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih olmak üzere 10 dalda düzenlenen yarışmaya bu yıl 22.254 öğrencinin hazırladığı toplam 13.775 proje başvurusu yapıldı.


TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46.Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Sergisi'ne Van bölgesine bağlı illerden ( AĞRI, BATMAN, BİTLİS, HAKKÂRİ, MUŞ, SİİRT, ŞIRNAK) başvuran binlerce proje arasından toplam 99 proje davet edildi.
Birçok proje arasından bölge sergisinde sergilenmeye layık görülen projelerden altı tanesi Şırnak ilinden seçildi, bu altı projenin üç tanesi ise Cizre Çok Programlı Anadolu Lisesinden olması dikkat çekti. Bu başarıda katkısı olan İdareci Öğretmen Ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Projeler 30 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Cengiz ANDİÇ Kültür Merkezi Sergi Salonu 65080, Kampüs / VAN da sergilenecek. Burada Jürinin belirlediği projeler bölge finalisti olarak Ankara da sergilenmeye hak kazanacak.

Kaynak: Haberler.Com / Yerel

Şırnak Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title