Haberler

Tübitak Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Okan: "Bu başarı (Fikri Mülkiyet Havuzu sıralamasında en başarılı vakıf üniversitesi olması) dünya üniversitesi olduğumuzun kanıtıdır"

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde, patent sayısına göre belirlenen "Fikri Mülkiyet Havuzu" sıralamasında en başarılı vakıf üniversitesi olduklarını belirterek, bu başarının dünya üniversitesi olduklarını kanıtladığını kaydetti.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Türkiye'nin en girişimci ve en yenilikçi ilk 50 üniversitesinin sıralandığı 2014 yılı TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nin açıklandığı hatırlatıldı.

Geçen yıl endekste 41. sırada yer alan Okan Üniversitesi'nin, bu yıl 35. sıraya yerleştiği belirtilen açıklamada, üniversitenin, aldığı patent sayısına göre yapılan puanlamada vakıf üniversiteleri arasında birinci, "Fikri Mülkiyet Havuzu" sıralamasında ise Selçuk Üniversitesi'nin ardından ikinci sırada yer aldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, "Fikri Mülkiyet Havuzu" sıralamasında en başarılı vakıf üniversitesi olmaktan gurur duyduklarını kaydetti.

Bu sonucun, araştırmalara ve katma değer yaratan çalışmalara büyük önem vermeleri nedeniyle sürpriz olmadığını aktaran Okan, şu ifadeleri kullandı:

"Devlet üniversiteleri arasından ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi gibi köklü üniversitelerimizin önüne geçmemiz büyük gurur. Bu başarı dünya üniversitesi olduğumuzun kanıtıdır.

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi belirlenirken üniversitelerin, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme çalışmaları ve oranları dikkate alınır. 'İş yaşamına en yakın üniversite' vizyonuyla yürüttüğümüz çalışmaların dışında öğrencilerimize yönelik geliştirdiğimiz Happy Life gibi sosyal, kültürel ve sportif projelerle de her yıl endekste yer alıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Tübitak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title