Haberler

Tübitak Bilimsel Proje Sergisi

Güncelleme:

TÜBİTAK işbirliğiyle, başlatılan bilim fuarlarına bu yıl Erdemli ilçesinden 17 okul 60 projeyle katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle, bilim kültürünü okullarda yaygınlaştırmak amacıyla 2013 yılında başlatılan bilim fuarlarına bu yıl Erdemli ilçesinden 17 okul 60 projeyle katıldı.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen TÜBİTAK Bilimsel Proje Sergisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının öğrencileri bilimsel düşünceye sevk etmek olduğunu söyledi.

Gençlerin, günlük hayatta karşılaştığı problemleri, bilimsel olarak çözmelerini sağlama gayretinde olduklarını vurgulayan Metin, "Hedefimizde her bir okulumuzu proje üreten, sorunlara bilimsel yaklaşan öğrenciler yetiştirerek okulları bilim yuvası haline getirmek. Anadolu İmam Hatip Lisemizde de geçen yıl olduğu gibi bu yılda proje çalışması yapıldı. Okul yöneticileri başta olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Badas da okullarının TÜBİTAK'ın düzenlediği bilimsel proje yarışmasına 23 proje ile katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl başvurulan proje sayısı bakımından okulumuz 23 projeyle il bazında dördüncü olmuştur. Erdemli'den yapılan 60 proje başvurusunun 23 tanesi okulumuzdan yapılmıştır. Bu sayı ile okulumuz Erdemli'de birinci sıradadır. Bu yıl bölgesel bazda proje olmasa da öğrencilerimizin bilimsel proje yarışmasına ilgisi her geçen gün artmaktadır. Hedefimiz okulumuzu bilimsel araştırma yapan okulların odağına yerleştirmek."

TÜBİTAK Bilimsel Proje Sergisi'nin üç gün açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Metin Erdemli Tübitak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title