Haberler

Tübitak Bigg Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi"Nin Tanıtımı Yapıldı

Yenilikçi iş fikri olan girişimci adaylarını teşvik etmek amacıyla başlatılan "TÜBİTAK Bigg Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Yenilikçi iş fikri olan girişimci adaylarını teşvik etmek amacıyla başlatılan "TÜBİTAK Bigg Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen toplantıda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen ve yenilikçi teknoloji iş fikrine sahip girişimcilere 150 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlayan proje hakkında bilgi verildi.

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, teknolojik ve yenilik içeren iş fikri sahibi girişimcilerin destekleneceği bu projeye destek vermenin önemine dikkati çekti.

Bu programla Gaziantepli girişimcilerin 150 bin TL'ye kadar sağlanan hibe imkanından faydalanarak fikirlerini hayata geçirme şansına sahip olacağını vurgulayan Yetkinşekerci, şöyle devam etti:

"Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu olarak bu sene 2'ncisini düzenlediğimiz 'Girişimci Havuzu Projesi'ne Ekim-Aralık 2015 döneminde 202 proje başvurusu yapıldı. 20 Nisan'da finale kalan 6 projenin değerlendirilmesi sonucu birinci olan projeye iş fikrini hayata geçirmek üzere 30 bin TL kurulumuz, 20 bin TL de TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı verdi. Kurul olarak önümüzdeki dönemde de girişimcilerimize verdiğimiz destekler artarak devam edecek."

Girişimcilerin sağlanan bu imkandan faydalanmalarını isteyen Yetkinşekerci, yeni fikirlerin şehri olarak değerlendirilen Gaziantep'ten önemli fikirler çıkacağına inandığını kaydetti.

Konuşmanın ardından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik Birimi Müdürü Şevket Özer Kürkçüoğlu, projenin detaylarını girişimcilerle paylaştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title