Haberler

TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak Görevinden Ayrıldı

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, canlı yayında TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak'ın görevden ayrıldığını duyurdu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık A Haber canlı yayınında TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak'ın görevinden ayrıldığını açıkladı. Işık, "TÜBİTAK Başkanı görevinden ayrıldı, en kısa zamanda yeni atama yapılacak. Başkan karşılıklı mutabakatla ayrıldı" dedi.

İşte Fikri Işık'ın TÜBİTAK'la ilgili açıklamaları:

"Ergenekon böcek davasında kendi vicdanlarıyla bilgileriyle rapor yazmıyorlar. Aksine yukarıdan gelen, amirinden değil abisinden gelen talimata göre rapor yazıyorlar. Ama biz 17-25 Aralık'tan sonra bunların kurumdan ilişiklerini hızla kestik. Bazılarını açığa aldık. Ama bir çoğunun da kurumla ilişiğini kestik.

"BUNLAR AMİRİ DEĞİL, ABİLERİNİ DİNLİYORLAR"

Bunlar dediğim gibi amiri değil, kendi vicdanı değil, sadece abisinden gelen talimata göre sahte rapor veren insanlar. Bunların TÜBİTAK'ta kalması itibarına imajına zarar veriyordu.

Ama yerine gelen arkadaşlar da sahtecilikleri ortaya çıkaran arkadaşlar. TÜBİTAK bir zarar gördü ama bütün yanlışları düzelten yine bizim göreve getirdiğimiz arkadaşlar oldu. Balyoz'daki sahteciliği de yine TÜBİTAK belgeledi. Yazılmamış raporu tuttular TÜBİTAK raporu diye sundular. Bunlar ortaya çıkaran da yine TÜBİTAK'ın kendi yapısı. Kuruma haksızlık yapmak doğru değil. Kuruma sızmış, oradaki insanları bıktırarak ayrılmaya zorlamış, onun yerine de paralel yapılanmayı getirip oturtmuşlar. Onlar da akıllarına bilgilerine göre değil abilerinin talimatlarına göre rapor yazmışlar."

YÜCEL ALTUNBAŞAK KİMDİR?

Prof. Dr. Yücel Altunbaşak 1971 yılında Kayseri'de doğdu. 2009-2011 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin Rektörlük görevini yürüten Altunbaşak, Ağustos 2011'den bu yana TÜBİTAK Başkanı olarak görev yaptı. Lisans derecesini Bilkent Üniversitesi'nden 1992'de yüksek şeref derecesiyle aldı. Yüksek lisans ve doktorasını Rochester Üniversitesi'nden sırası ile 1993 ve 1996'da yine yüksek şeref derecesi ile tamamladı. Temmuz 1996'da Hewlett–Packard Araştırma Laboratuvar'larına katıldı. Aynı dönemde Stanford ve San Jose Devlet Üniversitelerinde danışman yardımcı doçent olarak dersler verdi.

Silikon Vadisi'nde üç sene çalıştıktan sonra akademiye geçen Prof. Dr. Altunbaşak, 1999 yılında, Georgia Institute of Technology'de (GATECH) yardımcı doçent olarak işe başladı. 10 sene GATECH'de görev yapan Altunbaşak, bir yandan da endüstri ile çok yakın bir çalışma yürüttü. Uydu ve kablo TV şirketlerine MPEG video sıkıştırıcı cihazı üreten bir firma, Prof. Dr. Altunbaşak'ın geliştirdiği ürün prototipini lisanslayarak başarılı bir şekilde satışına başladı. 2003-2006 yaz aylarında Sabancı Üniversitesi'nin Network Öğretim Üyesi kadrosunda çalıştı. 2006 yılında Vestel ile çalışmaya başlayan Altunbaşak, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, LCD TV'ler için TÜSİAD Jüri Özel Ödülüne layık görülen "Pixellence" markalı görüntü işleme projesinin başlatılmasına öncülük etti ve bu projeyi geliştiren takıma liderlik yaptı.

Alanının en prestijli dergilerinde editörlük ve mesleki örgütlerde başkanlık yapan Altunbaşak'ın çok sayıda akademik onur, ödül ve taltifleri bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Fikri Işık Güncel Haberler

500

Yorumlar (49)

BAŞKANIM RECEP TAYYİP ERDOĞAN:

CUMHURBAŞKANIMIZDAN GERİSİ YALANNN BU ÜLKEDE TAYYİP BAŞKANA SAHİP ÇIKALIM BİZ GERİSİ BOŞ AVRUPANIN DAHİ ÖNÜNE GEÇİCEZ MAAŞLARIMIZ ARTIYOR BU AY ZAMLA BERABER 1450 TIL ALDIM KREDİ KARTIM YOK ALLAH BİN BEREKET VERSİN.

8
30
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

DİL İLE İKRAR BU OLSA GEREK!!. ADAM SİZİN İSTEDİĞİNİZ SAHTEKARLIĞI YAPMAYIP RAPORU VERMEYİP ONURLU DAVRANMIŞ. HAYSİYET VE ONUR HER İNSANDA BULUNMAZ.

30
0
yanıtYanıtla
genc osmanlımobilWeb@haberler.com:

Adamın künyesi o kadar sağlam ki,hükümetin cadı avı yaptığı belli oluyor.Kendi elinle yerleştir sonra kötüleme kampanyası başlat.

25
4
yanıtYanıtla
mulimmobilWeb@haberler.com:

Bize bukadar kariyerli insanlar lazim degil hayvanat bahcesi muduru yeter ak koyunlara o lazim

25
3
yanıtYanıtla
ALIŞTIK ARTIK...:

sahte rapor vermemiştir, fikride istifasını hissetmiştir. . .

23
2
yanıtYanıtla
kulp taktım:

ERDOĞANI dinleseydiler iyi olurdu demek istiyor

23
1
yanıtYanıtla
Geçmiş olsun:

Bence tüm bilimsel kurumlar kapatılsın, Nasılsa en yukarda, doktor, mühendis, ekonomist, iktisatçı, itfaiyeci, emniyet müdürü, polis savcı, hakim, avukat, jinekolog, beslenme uzmanı kısaca her işin uzmanı biri, bu aptal Avrupa, ABD ve Uzakdoğuda, Yıllarca eğittikleri uzmanların, milyonlarca para harcayarak kurdukları labroaturlarda, aylarca uğraşarak zorla analiz ettikleri ses kayıtlarını bizim müthiş yetenek olan Sanayi ve teknoloji Bakanımız bir dakika dinledikten sonra ben dinledim gerçek olmadığını hisettim diyerek, İlmin, bilimin teknolojinin ne kadar gereksiz bir savsata olduğunu ortaya koymadı mı,

21
3
yanıtYanıtla
HİSLENDİRDİN BENİ 5 ÇAYINDA....:

ŞUNA BİZİM DEDİKLERİMİZİ YAZMIYORLAR DESENE BE FİKRİ. . .

20
3
yanıtYanıtla
taki:

BAKANIN konuşması çok komik BUNLAR diyor abilerini dinliyor amirlerini değil komedi gibi yani sonuçta bunlar göya bilim adamı bilimi konuşturacaklarına şahısların isteklerini yazıyorlar gerçekten rezil ettiniz bilimide, ilmide yazıklar olsun hepinize

14
7
yanıtYanıtla
maznum:

Recep hem futbol adamı, hem dinayet başkanı, hem bilim adamı, hem alim, hem felsefecidir aynı zamanda doktor üstü doktordur o nedediyse yapmanız lazım bilim miş bunlar fasa fiso

18
3
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title