Haberler

TUBİL, Dansçılarını Bekliyor

Güncelleme:

Ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada başarı ile temsil eden Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğunda yeni kayıt dönemi başladı.

Ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada başarı ile temsil eden Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu'nda yeni kayıt dönemi başladı. Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Hobi kategorilerinde başvurular alınmaya başlarken, bu yıl branşlara halk oyunlarının yanı sıra eşli danslar ve bale de eklendi.

Türk kültürünün bir parçası olan folklorun gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan toplulukta dans etmek isteyen her yaştan vatandaş, konusunda uzman dansçılardan eğitim alacak. Kursiyer, halk dansları kategorisinde Antalya, Burdur, Silifke, Trabzon, Bolu, Van, Mardin, Kırklareli, Bitlis, Gaziantep ve Aydın yöreleri ile Terekeme, Güreşçi, Aşuk ile Maşuk, Roman oyunlarını öğrenecek.

TUBİL çatısı altında ayrıca usta balet ve balerinler de yetişecek. Çocuklara yönelik olarak açılacak bale kursunda minikler, eğlenerek öğrenecek. Bu yıl ilk defa eklenen eşli danslar kategorisinde ise salsa, cha cha, bachata gibi farklı dans türlerinde eğitimler verilecek.

Kurslar hakkında detaylı bilgi 387 14 38 numaralı telefondan alınabilecek. Vatandaşlar fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve sağlık raporu ile kurslara başvuruda bulunabilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

yenimahalle belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title