Haberler

Tüb 9. ve 10. Alt Kurul Toplantısı

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 9. ve 10. Alt Kurul Toplantısı, birlik üyesi dört üniversitenin rektör yardımcılarının katılımıyla Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 9. ve 10. Alt Kurul Toplantısı, birlik üyesi dört üniversitenin rektör yardımcılarının katılımıyla Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşen programa Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. İhsan Soysal, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, TÜB Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu ve alt grup çalışmasında yer alan akademik ve idari personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli, Trakya Üniversiteler Birliğinin bölgedeki bilimsel, sosyal ve kültürel gelişmeleri yakından takip ederek, bu alanlarda çalışmalar yapmayı daha da elverişli hale getirdiğini söyledi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. İhsan Soysal, TÜB'ün aynı grupta yer alan üniversitelerin güçlerini birleştirmeleri için büyük bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini ve Trakya ölçeğinde birlik olarak başarılı olunacağını dile getirdi.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ise, TÜB kurulduğu günden bu yana grup halinde devam ettiği için başarıyı yakaladığını ifade etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Trakya bölgesi içinde rekabet etmek yerine iş birliği yaparak, güçlerine güç katmaktan mutluluk duyduğunu aktardı.

TÜB Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu da, TÜB toplantılarıyla, daha önce bir araya gelinerek, kararlaştırılmış ama sonuçlandırılmamış kararları tekrar gözden geçirmek ve alt grup çalışmasında 2017 yılında gerçekleştirmeyi düşündükleri planları konuşarak somut adımlar atmayı temenni ettiklerini belirtti.

TÜB toplantısı, rektör yardımcılarının birbirlerine hediye takdim etmesiyle sona erdi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi İhsan Soysal Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title