Haberler

Tuana Evletindeki İşyerleri Satış İhalesine Çıkıyor

8. Kocaeli Kitap fuarı ağırladığı yazar ve akademisyenlerce düzenlenen söyleşiler, kitapseverlere yeni bilgiler kazandırıyor.

8. Kocaeli Kitap fuarı ağırladığı yazar ve akademisyenlerce düzenlenen söyleşiler, kitapseverlere yeni bilgiler kazandırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kitap Fuarı, yazar ve akademisyenleri konuk etmeye devam ediyor. Konuk yazar ve akademisyenler tarafından düzenlenen söyleşilere katılan kitapseverler ise merak ettikleri soruları cevaplandırma fırsatı buluyorlar.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak kitapseverlerle buluşan Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, " Türkiye'de Siyasal Sistem Sorunu" konulu söyleşisiyle 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda kitapseverlerle bir araya geldi. Karamürsel Alp Salonu'nda gerçekleşen söyleşide Bekir Berat Özipek, geçmişten günümüze siyasal sistemin sorunlarına değindi. Özipek, "Kendimi bildim bileli Türkiye hep önemli bir süreçten geçiyor. Bu seçim çok önemli bu süreç çok önemli gibi. Şimdide başkanlık sistemini konuşuyoruz. Aslında Türkiye bir geçiş sürecinde . Acaba sistem nasıl olacak Amerika tipi mi veya Türk tipi mi veya başka bir model mi olacak birlikte göreceğiz. Bizim sorunlarımız ne yeni nede başkanlık sistemiyle ilgili. Yaklaşık 70 yıllık bir geçiş sürecinden bahsediyoruz" dedi.

Daha sonra kitapseverlerle bir araya gelen Yahya Türkeli ve İsmet Acı, "Çocuk Kitapları ve Okuma Alışkanlığı" konulu bir söyleşi gerçekleştirdiler. Yazar Türkeli, "Eğer bir kitap çocuğu düşündürebiliyorsa, o kitap iyidir. Yani kitap çocukta iz bırakıyorsa amacına ulaşmıştır" dedi.

Fuarın son söyleşi konuğu ise "Helal ve Sağlıklı Gıda" konulu söyleşisiyle Dr. Osman Poyraz oldu. Söyleşisinde sağlıklı yaşama değinen Poyraz, "Büyüklerin güzel bir sözü var az konuşun, az uyuyun, az yiyin" diyerek kitapseverleri uyardı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Berat Özipek Türkeli Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title